Van még egy esélye az ingyenes Windows 10-re

microsoft holo studio windows 10
Vágólapra másolva!
Sokan még mindig ingyen tudnak frissíteni Windows 10-re, hiába járt le az ingyenes időszak. Aki korábban már telepítette a rendszert, de meggondolta magát, bármilyen költség nélkül megint felteheti, ezt a Microsoft is megerősítette. Több felhasználó szerint az újoncok is tudnak még telepíteni egy bolti Windows 7, vagy Windows 8.1 termékkulcsával.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben folyamatosan szajkózta a Microsoft, hogy csak július 29-ig van lehetőségünk ingyen frissíteni Windows 10 operációs rendszerre. Az egyéves bevezetési időszak hivatalosan véget is ért, ám több felhasználó szerint

ennek ellenére is működik még a költségmentes frissítés

Windows 7 és Windows 8.1 verziókról.

A kisegítőeszközöket használóknak még mindig ingyen van, és majdnem ugyanaz Forrás: Microsoft

Először az a trükk terjedt el a felhasználók közt, hogy elég ezen a linken letölteni azt a Windows 10-et, ami az akadálymentesítő technológiákat használó felhasználóknak készült.

Ők ingyen használhatják továbbra is a rendszert, ami amúgy semmilyen módon nem ellenőrzi azt, hogy valóban használunk-e kisegítő eszközt, így nem csak a látássérültek tölthetik le.

Még megpróbálhatjuk

A ZDnet és több felhasználó szerint nem csak ez az egy módja van annak, hogy még ingyen megkapjuk a rendszert. A Microsoft közleményben erősítette meg szerdán a portálnak, amiről már napok óta beszélnek a felhasználók fórumokon.

„Azok, akik első alkalommal frissítenének Windows 10-re, már egy érvényes Windows 10-es termékkulcsra van szükségük. Akik korábban már telepítették a rendszert PC-jükre, bármikor ingyen feltelepíthetik a rendszert"- közölte a cég szóvivője.

Azaz, ha már egyszer már felraktuk adott eszközre a rendszert, azt visszarakhatjuk bármikor, nem kell fizetni érte. Ugyan a cég csak a "nem Windows 10-szűz gépeket" említette, a ZDNet szerint a teljesen újoncok is megkaphatják azt fizetés nélkül,

ehhez elég egy bolti Windows 7/8.1 termékkulcsa.

A Microsoft szóvivője arra a kérdésre nem reagált, hogy mikor vezetik ki a régi kulcsok használatát.

Úgy tűnik, a cégnek még kis idő kell ahhoz, hogy teljesen kivezesse a hozzáférést az ingyenes Windows 10-hez, ennek ellenére mégis sürgette a felhasználókat az utóbbi időszakban. Ez nem válik a cég hátrányára egy bizonyos szempontból, hiszen egy utolsó hajrában még bővíthetik a felhasználói bázist – ám ezzel a megvásárolható bolti verziók bevételeitől esnek el.