Bemutatta második androidos telefonját a BlackBerry

bb dtek
A cég reméli, hogy a DTEK50-ből több fogy majd
Vágólapra másolva!
A Privnél olcsóbb androidos okostelefonnal próbálja növelni telefonos eladásait a BlackBerry. A DTEK50 augusztusban jelenik meg, és a középkategóriában versenyzik majd.
Vágólapra másolva!

A Blackberry bejelentette második androidos okostelefonját, a DTEK50 névre keresztelt eszközt, ami egyszerre nyújtja majd a cég biztonsági funkcióit, a Play Áruház vonzó kínálatával.

A BlackBerry reméli, hogy az olcsóbb készülékből sikerülhet majd többet árusítani, mint első androidos telefonjából, a Privből. Elmondásuk szerint ez lesz a világ legbiztonságosabb androidos telefonja. Egyedi titkosítási technológiával látják el a fotók, kontaktok és más személyes adatok védelmére.

Lesz benne egy gyanús aktivitásokat figyelő rendszer is,

ami értesíti a felhasználókat arról, ha egyes appok követik tartózkodási helyüket, vagy hozzáférnek a telefon kamerájához, mikrofonjához.

A BlackBerry második androidos készüléke Forrás: BlackBerry

A készülék specifikáció rendkívül hasonlítanak az Alcatel Idol 4-re: 5,2 hüvelykes 1080p felbontású kijelzője lesz, 13 megapixeles hátlapi, és 8 megapixeles előlapi kamerát kap. Nyolcmagos Snapdragon 617 chip dolgozik majd benne, amihez 3 gigabájt memória társul.

Alapesetben 16 gigabájtnyi tárhely lesz benne, amit 2 terabájtig lehet bővíteni microSD-kártyával. Egy 2610 milliamperórás akksi látja el energiával.

USB-C portot viszont nem kap.

A cég reméli, hogy a DTEK50-ből több fogy majd Forrás: BlackBerry

A készülék ára 299 dollár (körülbelül 85 ezer forint),

illetve 339 euró lesz, így a középkategóriában indul, ahol erős konkurensekre számíthat a Samsung és a LG személyében, emellett az Apple is kiadott idén egy jutányosabb árazású iPhone-t. Augusztus 8-án kezdik szállítani a készüléket, az előrendelés már elkezdődött.

Ezt tudja a BlackBerry DTEK50

  • Méretek: 147 mm x 72,5 mm x 7,4 mm
  • Súly: 135 gramm
  • Kijelző: 5,2 colos
  • Processzor: nyolcmagos Snapdragon 617
  • Hátlapi kamera: 13 megapixel
  • Szelfikamera:8 megapixel
  • Memória: 3 gigabájt ram
  • Tárhely: 16 gigabájt (2 terabájtig bővíthető microSD-vel)
  • Akkumulátor: 2610 milliamperóra, 17 óra üzemidő

Vége a BB-10-nek?

A cég ebben a hónapban azt is bejelentette, hogy befejezi a Classic szériájú okostelefonok gyártását, ami arra enged következtetni, hogy elhagyja a Blackberry 10 operációs rendszert is. A Blackberry szerint a BB10-es eszközöknek az sem tett jót, hogy sok olyan népszerű közösségi média, és szórakoztató app nem érhető el rá, ami Androidos és iOS-en igen.

A Facebook például márciusban ejtette a BlackBerry-támogatást, és ugyan az app még év végéig elérhető, több frissítést nem kap.

A droidban bíznak

A cég 2014 végén robbant be az androidos piacra a Priv modellel, amelynek árát még az üzleti ügyfelek is sokallták. A csúcsmobil borsos 700 dollárba került

(Magyarországon 285 ezer forint körül kapható).

A cég küszködik az okostelefonos eladásokkal, telefonos részlegük az előző negyedévet 21 millió dollár működési veszteséggel zárta.

Az első androidos telefon, a BlackBerry Priv Forrás: BlackBerry

Áprilisban a cég elnöke, John Chen elmondta a The National lapnak, hogy két új androidos modellt is szeretnének piacra dobni idén. Ezeket hol Hamburg, hol Rome kódnéven emlegetik, idén még egy fizikai billentyűzetes okostelefonra számíthatunk.

A cég vezetője bevallotta, hogy

Több ügyféltől is azt a visszajelzést kapták, hogy 400 dolláros (110 ezer forint) árcímkének örülnének a legjobban.