A Google leszámol a kéretlen hívásokkal

nexus 6
A Nexus 6 vagy X okostelefon
Vágólapra másolva!
Fejlett spamvédelmet kapnak a Google Nexus és Android One eszközei, azonnal jelzi majd a készülék, ha kéretlen számról zaklatnak minket.
Vágólapra másolva!

A Google egy olyan frissítést jelentett be az Android rendszer Phone nevű híváskezelő alkalmazásához, ami automatikusan értesíti a felhasználót arról, ha spamhívást kap.

A frissítést egyelőre a keresőóriás

Nexus és Android One eszközei kapják meg.

Kéretlen üzenetekkel ugyan leginkább levelek formájában találkozni, egyre többen élnek azzal a lehetőséggel, hogy telefonhívásokkal is zaklatják az embereket. Ezek jellemzően biztosítótársaságoktól, értékesítőktől érkeznek. Az Egyesült Államokban különösen sok ilyen hívással bosszantják a felhasználókat.

A spamszűrő funkció minden olyan alkalommal, amikor a kontaktlistánkban nem szereplő telefonszámról érkezik hívás, azt továbbítja a Google szervere felé. Így ellenőrzi, hogy az benne van-e abban a belső adatbázisban, amibe a spammelő telefonszámokat gyűjti össze a cég.

Ha igen, akkor piros értesítést csatol a híváshoz, amit

ennek ellenére fogadhat a felhasználó, vagy azt rögtön blokkolhatja és jelentheti.

A spamszűrőnek némi idő kell majd a tökéletes működéshez, amíg a felhasználók visszajelzései alapján még több szám kerül be a rendszerbe. A cég arról még nem beszélt bővebben, hogy mennyire lesz személyre szabható a funkció, és hogy milyen eltéréseket lehet tapasztalni a különféle régiókban, országokban.

Ha a felhasználó már bekapcsolta a Called ID-t, a spamvédelem automatikusan aktiválódik, mihelyst az appot frissítette, de a beállítások közt kikapcsolható. A frissítést következő napokban jut el minden Nexus és Android One készülékre.