Új lájk gombot tervezett a Facebook

facebook like gomb
Minden platformon más méretű gombok
Vágólapra másolva!
Új külsőt kapott a lájk gomb, ugyan nem magán a közösségi oldalon, hanem a különféle weboldalakon megjelenő, Facebookhoz kapcsolódó ikonokat alakították át. Emellett két kiegészítőt is kapnak a felhasználók, amivel könnyebbé válik a nekünk tetsző cikkek, tartalmak mentése.
Vágólapra másolva!

Hatékonyabbá szerette volna tenni Social Plugins nevű beépülőjét a Facebook, ezért újratervezte annak ikonjait. Ha a neten egy magazin, portál cikkeiket olvassuk, rendszerint a cikk végén, vagy tetején látjuk ezeket a gombokat, amelyekkel a Facebookra ajánlhatjuk, lájkolhatjuk az adott cikket, magát az oldalt, vagy megoszthatjuk azt.

Ezt az eszköztárat bárki beágyazhatja saját weboldalába.

A régi és az új gomb Forrás: Facebook

A Like gomb esett át a leglátványosabb változáson, elhagyta a Facebook jellegzetes „f” logóját, amit a hüvelykujjra cserélt. A cég azért döntött így, mert az emberek figyelmét jobban megragadja a hüvelykujj, mint az f betűcske.

A tesztek során úgy találták, hogy

hat százalékkal több felhasználó nyomott rá az új gombra.

Az újfajta Like gomb másik előnye, hogy különféle méretekben jelenik meg táblagépen, okostelefonon, mindegyikre másként van optimalizálva. Új ikon kapott a követés, ajánlás, cikkek mentése is.

Míg eddig a Like felirat mellett egy külön dobozban volt a számláló, most mindkét információ együtt jelenik meg.

Minden platformon más méretű gombok Forrás: Facebook

A Facebook nemsokára

az Instant Articles formátumnál is elkezdi támogatni a gombokat,

a cikkek alján lesznek láthatók a hozzászólás, like, megosztás funkciók.

Összeforr a Facebook és a net

Két új Chrome kiegészítőt is kidobott a Facebook, ami egyszerűbbé teszi a közösségi oldalon való tartalommegosztást. A Mentés Facebookon kiegészítővel későbbre lehet elrakni olyan tartalmakat, amiket éppen nem tudunk elolvasni. A Share to Facebookkal pedig megosztani lehet anélkül, hogy külön lapon kellene megnyitni.

Az új gombok az elkövetkező hetekben gördülnek ki. A webes plugin magától frissül, amennyiben már telepítettük.