Fizetős lesz a Dropbox mobilos képfeltöltése

dropbox pro
Vágólapra másolva!
Megszűnik a Dropbox automatikus képfeltöltése mobilról. Két opció lesz helyette: vagy fizetünk és bővítjük a tárhelyet, vagy asztali gépen keresztül töltjük fel a fotókat a felhőbe.
Vágólapra másolva!

Július 22-től megszűnik a Dropbox automatikus kép- és videófeltöltése okostelefonról a felhőbe: ha ezt a funkciót továbbra is élvezni szeretnénk, fizethetünk elő a Pro változatra.

Előfizetés (Pro)

Ez éves előfizetéssel évi 99 dollárt, azaz körülbelül 28 ezer forintot jelent. Ha havonta szeretnénk csak fizetni, akkor évi 118 dollárt, azaz 34 ezer forintot kérnek el (havi lebontásban 9,99 dollárt).

Ezzel nem csak az automatikus fájlfeltöltés marad meg mobilon, de kapunk egy kibővített, 1 terabájtos felhőtárhelyet is. (Basic fiókkal mindössze két gigabájtos tárhely áll rendelkezésünkre.)

Éves, és havidíjas konstrukció is van Forrás: Origo

Ingyenes (Basic)

Ha továbbra is ingyenesen szeretnénk a Dropbox felhőjébe küldeni a fájlokat,

le kell tölteni az asztali programot, és a mobilt összekötni PC-vel vagy Maccel.

A cég szerint ezzel a megoldással a felhasználókat szeretnék segíteni, ugyanis "ha automatikusan feltöltődik minden fájlunk a felhőbe, a Basic fiók nagyon hamar betelik". Onnantól pedig leáll a feltöltés, amíg nem csinálunk egy nagytakarítást mind a felhőben, mind a telefonon.

Úgy vélik, azzal, hogy rákényszerítik a felhasználót, asztali gépen töltse fel a mobilos fotóit, rendezni és szelektálni is fogja azokat: kidobja a rosszul sikerült felvételeket, és azok már nem foglalják a helyet feleslegesen a felhőben.

Persze manuális feltöltésre továbbra is lesz lehetőség.

Azaz a mobilon a képek, és videók kijelölésével feltölthetjük őket a Dropbox felhőjébe.

Július 22-től változnak a feltöltési feltételek Forrás: Origo

Az érintett felhasználókat a változásról levélben értesítik. Aki most fizet elő, annak 30 százalékos kedvezményt nyújt a cég.