Csinos virtuálisvalóság-szemüveget mutatott az Asus

asusvr
Mobilegeeks YouTube
Vágólapra másolva!
Titokzatos kütyü tűnt fel a Computexen: az Asus saját virtuálisvalóság-szemüvege. Egyelőre még csak annyit tudni róla, hogy stílusosan néz ki, később derül ki, mit is tud.
Vágólapra másolva!

Virtuálisvalóság-szemüveget vitt a Computexre az Asus. Az Asus VR néven kiállított headset első ránézésre abban különbözik a konkurens eszközöktől, hogy bőrszíjjal lehet a fejre erősíteni, ami a cég ZenWatch okosórájának külsejére hajaz. Az ezüstös-fémes dizájnhoz egy barna elegáns szíj tartozik.

Ugyan a cég nem említette a színpadon a Zenvolution előadás során, minden bizonnyal mobileszközökhöz szánják, és ZenFone-okkal lesz kompatibilis - egyre több mobilgyártó próbálja vonzóbbá tenni zászlósmodelljeit saját VR-szemüveggel.

Csinos külsővel támad a sisak Forrás: Mobilegeeks YouTube

Túl sok mindent azonban nem árultak el a kütyüről, nem tudni, mikor jelenik meg, mennyibe fog kerülni, milyen kontroller lesz hozzá (ha lesz), és a pontos specifikációkat sem, erre még várnunk kell.

Korábban arról mesélt a cég, hogy egy kiterjesztettvalóság-headsetet (AR) is a piacra dobnak, sőt, érdekesebb technológiának találják azt a VR-nál. Ugyan ennek érkezését is 2016-ra ígérték, úgy tűnik, mégis előbb a VR-ba veti bele magát a cég. Ezzel az olyan cégek nyomdokaiban jár, mint a Samsung, LG vagy a Google.