Perlik az Apple-t, mert az iPhone-nal lehet telefonálni

iphone 6 karácsony telefon
iphone 6 karácsony
Vágólapra másolva!
Minden idők legfurább vádjával illeti egy texasi szabadalmi troll az Apple-t: lehet telefonálni és e-mailezni az iPhone-jaikkal. Összesen hat, az ő tulajdonukban lévő szabadalmat sért szerintük az almás cég.
Vágólapra másolva!

Minden idők legabszurdabb szabadalmi trolljának címére pályázik az a cég, amely a héten indított eljárást az Apple ellen. A texasi Corydoras Technologies LLC állítása szerint hat, Japántól vásárolt szabadalmukat is sérti az Apple.

Ezek közt van többek közt az előlapon elhelyezett kamera, a kéretlen hívások tiltása, a hang- és FaceTime videohívás, a földrajzi hely kijelzőn való megjelenítése,

de még az e-mailek vezeték nélküli küldése és fogadása is.

Állításuk szerint összesen 20 iPhone-típus (4-estől felfelé) és az összes iPad-modell megsérti ezen pontokat.

Szeretik az almát a trollok Forrás: Imaginechina/Hu qingming - Imaginechina/Hu Qingming

Az ügy a texasi kerületi bírósághoz került május 20-án.

Szabadalmi troll

Olyan cég, ami kizárólag szabadalmi perekből szerez bevételt - nem gyárt termékeket, helyette licencdíjakat szed be. A fogalmat a kilencvenes évek óta használják. A trollok jellemzően általánosabb szabadalmakat vesznek meg, hogy minél több lehetséges áldozatot találjanak.

Kedvelt célpont az alma

Az Apple-t már korábban is támadták szabadalmi trollok, legutóbb 625,6 millió dollárt kellett kifizetnie, miután elveszítette a VirnetX ellen folytatott szabadalmi pert. A cupertinói cég engedély nélkül használta a VirnetX kommunikációs szabadalmait az iMessage, a VPN on Demand és FaceTime szolgáltatásoknál.

Korábban ugyanezen szabadalmak használata miatt már nyert egyszer a cég az Apple-lel szemben:

2012-ben 368 millió dollárt ítéltek meg nekik.

A FaceTime app designját is meg kellett változtatniuk. Ám két évvel később a fellebbviteli bíróság semmisnek nyilvánította az ítéletet.