Karaoke is lesz az Apple Musicban

WWDC 2015 apple music
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 08: Johnny Iovine announces Apple Music during Apple WWDC on June 8, 2015 in San Francisco, California. Apple's annual developers conference runs through June 12. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Több forrás szerint is jelentősen átalakul majd az Apple Music eddig sokat kritizált kezelőfelülete, emellett a dalszövegeket is megjeleníti majd az app.
Vágólapra másolva!

Alaposan átalakulhat az Apple zenei szolgáltatása, az Apple Music – állítják a 9to5Mac forrásai. Az újdonságokról a júniusi WWDC-n ránthatja le a leplet a cég.

A szolgáltatás mobilappja külsőre is átalakul: elhagyhatja a megszokott színes kezelőfelületet, helyette egy letisztult, fekete-fehér dizájnt kaphat. Az albumok borítói állítólag még nagyobbak és látványosabbak lesznek. A portál szerint karakteresebb, mégis egyszerű lesz az összhatás.

Megújul az Apple Music Forrás: AFP/Justin Sullivan

A következő nagy frissítéssel jöhetnek a dalszövegek is, a források szerint az Apple már dolgozik kiadókkal azon, hogy

a szövegek szinkronban legyenek a lejátszott dalokkal.

Így karaoke-hoz hasonlóan lehetne nézni zenehallgatás közben a szöveget. Az Amazon Prime-on már van ilyen funkció, a legnagyobb rivális Spotify viszont még nem jelzi ki mobilappon a szövegeket (ugyan az asztali verzióban elérhető a funkció).