Pánik tört ki a repülőn a wifi miatt

qantas gep
Rossz vicc miatt késett, nem történt baj
Vágólapra másolva!
Egy szerencsétlenül elnevezett wifihálózat miatt tört ki pánik a Qantas egyik járatán, negyven utas meg is gondolta magát, és még a felszállás előtt elhagyta a fedélzetet.
Vágólapra másolva!

Három órát csúszott az ausztráliai Qantas légitársaság egyik járata egy rosszul megválasztott wifi hotspot név miatt. Egy utas szúrta ki még felszállás előtt, hogy az egyik hálózatot Mobile Detonation Device-nak (mobil robbantóeszköznek) nevezték el, észrevételét jelentette a személyzetnek.

Rossz vicc miatt késett, nem történt baj Forrás: AFP/WILLIAM WEST/William West

Ezután értesítették a kapitányt, aki tájékoztatta arról az utasokat, hogy addig nem szállnak fel, míg nem sikerül megtalálni a hálózathoz tartozó eszközt. Fél óráig senki sem jelentkezett. Végül nem derült ki, hogy melyik készülékhez tartozott a hálózat, vagy hogy pontosan hol volt található.

Körülbelül 40 utas döntött úgy, hogy elhagyja a járatot, ezért még több időt kellett várakozni a bőröndök lepakolása miatt. A Qantas szóvivője szerint a repülőgépet átvizsgálták, de nem találtak veszélyre utaló jeleket. Végül minden komplikáció nélkül sikerült megtenni az utat, és leszállni.