Májusban érkezhet a Google új virtuális eszköze

Google Cardboard virtuális sisak
A Google Cardboardba elég belehelyezni a mobilunkat, hogy a virtuális realitást megélhessük.
Vágólapra másolva!
A Samsung Gear VR-ral vetekedhet a Google új virtuálisvalóság-headsetje, ami nemcsak fejlettebb lenne a konkurensnél, de sokkal több okostelefonnal lehetne használni. Az eszközt májusban jelentheti be a cég.
Vágólapra másolva!

Újabb virtuálisvalóság-headseten dolgozhat a Google – állítja a Financial Times. A lap értesülései szerint a keresőóriás év vége felé dobhatja piacra az eszközt, ami a 2014-ben kiadott Cardboard utódja lehet.

A műanyag borítású headsetet a Cardboardhoz hasonlóan okostelefonnal lehetne használni, és sokkal fejlettebb érzékelőket, valamint lencséket kapna. Ezért leginkább az elérhető árú Samsung Gear VR-ral versenyezne a felhasználókért, ráadásul

sokkal több okostelefonnal lenne kompatibilis,

mint a konkurens eszköz.

A Google hivatalosan nem erősítette meg a híresztelést, valószínűleg a májusi eseményén jelentheti be a headsetet.

A Google Cardboardba elég belehelyezni a mobilunkat Forrás: AFP/Thomas Samson

A cég komoly lépéseket tesz a technológia meghódításáért: nemrég VR-termékek fejlesztésével foglalkozó, új részleget is alapított. A Google Cardboard 2014-es indulása óta rendkívül pozitív kritikákat kapott, több mint 5 millió darab kelt el belőle.

A Google azonban meglehetősen szerény kínálattal rendelkezik a virtuális valóság terén a többi céghez képest. A cég valószínűleg azért erősít VR-ban is, mert szeretné megtartani vezető pozícióját az online videók terén, ennek ékes bizonyítéka az, hogy a YouTube a CES kütyüexpón bejelentette: egy új VR-kamerán dolgozik a GoPróval.

A videómegosztó még több 360 fokos tartalmat szeretne, a GoPro pedig olyan módon lesz segítségére ebben, hogy egy szélesebb körben megfizethető, 360 fokos kamerát dob a piacra.