Beszkenneli a világ színeit az okostoll

cronzy pipetta okostoll
Egy mobilapp is segít a firkálásban
Vágólapra másolva!
Olyan high-tech tollra kalapoznak az IndieGogo platformon, ami valódi pipettaként működik. Bármilyen tárgy színét felismeri a valódi világban, majd azzal rajzolhatunk vele papírra.
Vágólapra másolva!

Igazi Photoshop-vászonná alakítaná a világot a Cronzy Pen nevű okostoll, ami 16 millió színárnyalatot tud azonosítani és tárolni. A kütyü a valódi, fizikai tárgyak színét tudja letapogatni, egyszerűen csak az adott objektumhoz kell érinteni, hogy felismerje annak árnyalatát.

Utána a benne lévő festékkazettából keveri ki az adott színt (a nyomtatókhoz hasonlóan alapszínekből), így azzal tudunk utána rajzolni, jegyzetelni valódi papírra.

Gyakorlatilag egy igazi pipetta, ami a tervezők, grafikusok nagy segítségére lehet.

Így nem kell többféle színesceruzát, tollat cipelni a rajzolás kedvelőinek, egy darabbal megoldható minden. A tollhoz kaphatók lesznek különféle vastagságú fejek is.

A technológia azért is különleges, mert ugyan eddig voltak már hasonló okostollak, azokkal eddig csak a kompatibilis okospapírokra lehetett rajzolni. A kütyüt lítium-polimer akkumulátor látja el energiával, ami a fejlesztők ígérete szerint egy napig bírja egy feltöltéssel.

Egy mobilapp is segít a firkálásban Forrás: IndieGogo

A tollhoz tartozik egy applikáció is, amin keresztül kiválasztható a korábban felismert színek közül a nekünk tetsző árnyalat, azt később is tudjuk használni. A felhasználók meg is oszthatják egymással a felismert, különlegesebb színeket.

A Cronzy Pen még nem került kereskedelmi forgalomba, az IndieGogo nevű közösségi finanszírozós platformon gyűjtenek megvalósítására. A szükséges 200 ezer dollárnak eddig 6 százaléka gyűlt össze, még két hónap van vissza.

A legolcsóbb támogató csomaggal

140 dollárért lehet hozzájutni (körülbelül 40 ezer forint).

Ha forgalomba kerül, már 300 dollár körüli áron (körülbelül 83 ezer forint) juthatnak hozzá majd a felhasználók.

Az ötlet még 2014-ben fogant meg a fejlesztők fejében, az előző két év során már tesztelték a szkennelési technológiát, és elkezdték fejleszteni a mobilappot is. Egy majdnem végleges változat már elkészült belőle. A sikeres közösségi finanszírozós kampány után finomhangolni és optimalizálni szeretnék annak működését.

2017-ben kezdenék el nagyobb mennyiségben gyártani a tollat, és szállítani a kampány támogatóinak.