Leállt a Telekom hálózata Sopronban

magyar telekom t-mobile
A Magyar Telekom logója.
Vágólapra másolva!
Fél tizenegykor leállt a Telekom hálózata Sopronban, és környékén. Az ügyfelek arra panaszkodtak, hogy nem tudtak hívást kezdeményezni, sem fogadni. Többeknél nem ment a tévé, és az internet sem.
Vágólapra másolva!

Szerda délelőtt fél 11-kor leállt a Telekom hálózata Sopronban, és környékén. Az Origóhoz beérkezett olvasói levelek, és a Telekom Facebook-oldala alapján nem működött a mobilinternet, és nem tudtak hanghívást kezdeményezni, sem fogadni. Az otthoni szolgáltatások sem működtek, sokaknál nem volt internet és tévé.

Többen azt írták, úgy tájékoztatták őket, hogy hálózati karbantartás miatt állt a hálózat. Egy ügyfél információi szerint viszont egy elszakadt vezeték okozta a leállást.

A Telekom sajtóosztályát telefonon elértük. Azt ígérték, hamarosan tájékoztatnak, mi történt a nyugat-dunántúli hálózattal.

11.44 A Telekom Facebook-oldalán tájékoztatta az érdeklődőket arról, hogy a hiba kivizsgálását és elhárítását megkezdték, miután Sopronban, és környékén központi problémát észleltek munkatársaik.

Már dolgoznak az ügyön Forrás: Telekom Facebook-oldala

Valóban kábel okozta a hibát

11:58

"A délelőtti óráktól kezdve Sopronban, és környékén ügyfeleink hibát tapasztalhattak a Telekom vezetékes és mobilszolgáltatásaiban.

aminek következtében 11.45-re helyreálltak az érintett szolgáltatások" - válaszolta a Telekom kommunikációs igazgatósága az Origónak.

A cég a Facebook-oldalán hozzátette, hogy

az eszközök újraindítása után már használhatók az otthoni szolgáltatások és a mobilszolgáltatások is.

Ugyan a hivatalos tájékoztatás szerint a hibát javították, a visszajelzések szerint még nem minden működik megfelelően. Van, akinél az internet már visszajött Fertődön, de telefonálni még nem tud.

14:17 Elhárult a probléma

Néhány bázisállomás esetében helyszíni hibajavításra is szükség van, ezek körzetében még tapasztalhatók fennakadások - közölte közleményében a Telekom. "Kollégáink azonnal

aminek következtében 11.45-re az érintett szolgáltatások az érintett körzetek legnagyobb részén újra működtek" - írták.

Néhány bázisállomás esetében helyszíni hibajavításra is szükség van, ezek körzetében még tapasztalhatók fennakadások. A Telekom ezúton is kéri ügyfelei türelmét, amíg a szolgáltatások mindenütt hiba nélkül használhatók lesznek.