Bill Gates a kormány mellé állt

bill gates, windows 8
Vágólapra másolva!
A nagy techcégek ugyan az Apple-lel értenek egyet, Bill Gates viszont inkább az FBI-t támogatja a titkosítási vitában.
Vágólapra másolva!

Bill Gates, a Microsoft alapítója is állást foglalt a San Bernardinó-i terroristákkal kapcsolatos titkosítási vitában.

Szerinte az Apple-nek segítenie kéne az FBI-t abban,

hogy hozzájuthassanak a terroristák telefonján tárolt titkosított adatokhoz. Úgy gondolja, hogy ez egy kivételes eset – derül ki Financial Timesnak adott interjújából.

Az FBI-nak egész eddig nem sikerült feltörnie az egyik lövöldöző iPhone 5c telefonját, hiába dolgozott rajta hónapokig. Az információk azért fontosak, mert így többek közt az is kiderülne, hogy kikkel osztották meg a támadás tervét.

Egyedül van a véleményével Forrás: AFP/Jim Watson

A Microsoft alapítója teljesen más véleményen van, mint a Facebook, a Twitter és a Google.

Ők mind az Apple mellé álltak,

és ellenzik a biztonsági rendszer gyengítését.

John McAfee, a McAfee vírusirtó atyja nem fejtette ki véleményét a titkosítással kapcsolatban, inkább kihívásként tekint az ügyre: felajánlotta, hogy három hét alatt feltöri a telefont hackercsapatával.

Tim Cook hétfőn újabb nyílt levelet adott ki, ezúttal az Apple alkalmazottainak címezve. Ebben megköszöni, hogy olyan biztonsági funkciókat dolgoztak ki, amelyek valóban megvédik a felhasználók adatait. A titkosítás és magánszféra legfőbb élharcosaként továbbra sem enged.

Nem lehet megtörni az Apple-t

Előző nyílt levele a felhasználóknak szólt, és egyben válasz is volt arra a múlt heti bírósági utasításra, amely arra kötelezte a céget: segítsék az FBI-t. A bíró egy olyan módosított iOS operációs rendszer átnyújtását javasolta az Apple-nek,

amely nélkülöz minden biztonsági funkciót.

Az Apple nem hajlandó kiskaput fejleszteni a hatóságoknak, mert azt túl veszélyes lenne létrehozni. Tim Cook szerint ha egyszer hátsó ajtót nyitnak, akkor azon nemcsak a hatóságok, de a hackerek is bekopogtatnak, és millió felhasználó adatai kerülhetnek veszélybe.