Elvette a lánya iPhone-ját, börtönbe került

iphone 6 lányok telefon
Chinese girls check out the iPhone 6 in an Apple store in Shanghai on October 17, 2014. Apple began selling its latest iPhone in China, nearly a month after other major territories due to a licence delay by regulators, but it faces a tough battle with rivals led by Samsung in the crucial market. Staff at an Apple Store in downtown Shanghai clapped and congratulated iPhone 6 customers as they left the shop, which opened two hours early for those who had pre-ordered. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Nevelési célzattal elvette lánya iPhone-ját egy texasi apuka, az édesanya azonban feljelentette érte. Ronald Jackson egy napot börtönben is töltött.
Vágólapra másolva!

Egy napig volt börtönben a texasi apuka, aki elvette 12 éves lánya iPhone-ját. Az eset még 2013-ban történt, az ügy végére mégis most, két évvel később került csak pont.

Nevelési szándék

A rendőrség elmondása szerint a férfi nem szerette, hogy a lánya durva üzeneteket írt mostohaanyjáról WhatsAppon, ezért elvette tőle iPhone-ját, hogy móresre tanítsa. Eddig ebben

semmi szokatlan nincs a szülő részéről.

A helyzet ekkor kezdett viszont bonyolódni. A kislány anyja történetesen már nem élt az apával, újraházasodott: egy rendőrhöz ment hozzá. Miután Ronald Jackson elvette lányától a mobilt, nem sokkal később kopogtatott is ajtaján a rendőrség, és a készülék visszaadását követelték.

A férfi viszont tiltakozott: szerinte az ügyhöz a hatóságoknak semmi köze nem volt, így nem is tett eleget a kérésnek. Három hónappal később

idézést kapott alacsony értékű tárgy ellopása címén.

Elvette a 12 éves lánytól az iPhone-t Forrás: AFP/Johannes Eisele

Az édesanya állítása szerint az övé volt a telefon, mert ő fizette a számlákat. Más források szerint azonban a férfi vette a készüléket. Az, hogy magánál tartotta, és nem adta vissza, nem volt kérdéses. Sokkal inkább annak bizonyítása volt problémás, hogy valójában kinek a tulajdona az eszköz.

Tavaly áprilisban az ügy tovább fokozódott:

egy nap fogságra ítélték a férfit, 1500 dollár óvadékot kellett megfizetnie.

A bíró végül nem talált elég bizonyítékot ahhoz, hogy lopásnak minősítse az esetet, Jacksont felmentette.

A huzavona a helyi sajtó megjegyzése szerint előbb véget érhetett volna, ha a férfi visszaadja az elkobzott telefont, de ő hajthatatlan volt.

Folyamatosan azt hajtogatta, hogy a rendőröknek nincs joguk beleszólni abba, hogyan neveli gyermekét.