360 fokos élő közvetítést fejleszt a YouTube

Belgium v USA: Round of 16 - 2014 FIFA World Cup Brazil 2014 FIFA World Cup 360 FIFA World Cup FIFA World Cup 2014 Football Soccer united states USA world cup topics topix bestof toppics toppix
SALVADOR, BRAZIL - JULY 01: (EDITOR'S NOTE: Image was created as an Equirectangular Panorama. Import image into a panoramic player to create an interactive 360 degree view. Exclusive Content, outside of all subscription agreements - Premium Pricing applies) A general view outside the stadium before the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Belgium v USA at Arena Fonte Nova on July 1, 2014 in Salvador, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/360/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A YouTube már azon dolgozik, hogy a 360 fokos élő közvetítéseket is támogassa a videómegosztó platform. Ezzel hatalmasat lépne előre, de előtte a megfelelő technológiát ki kell fejleszteni hozzá.
Vágólapra másolva!

Ugyan sok tech cég még csak most kapcsolódik be az élő közvetítésbe (lásd, Facebook), a YouTube máris óriási lépéselőnyre szeretne szert tenni. A BuzzFeed News szerint a cég nemrég egy kameragyártóval tárgyalt arról, hogy a videómegosztón

360 fokos videókat lehessen élőben közvetíteni.

A cég nem kommentálta a híreket.

A 360 fokos videók közvetítéséhez természetesen előtte megfelelő eszközre lenne szükség, ám napjaink 360 fokos kamerái vagy nagyon drágák, vagy nem az igaziak. A videó kimenet rendszerint alacsony minőségű, és korántsem alkalmas a videók élő streamelésére.

Egy nap talán élő videókat nézünk rajta Forrás: Origo

A kamerák úgy állítják elő a képet, hogy több videófelvételt is készítenek egy időben, ezekből illesztik össze a végeredményt. Ez megteszi akkor, ha egy videót később akarunk megvágni és feltölteni, de élő közvetítéshez másféle feldolgozás kellene.

A cég tavaly márciusban kezdte támogatni ezt az interaktív formátumot, hat hónappal azelőtt, hogy a Facebook hozzáadta a 360 fokos videókat a hírfolyamhoz. Júniusban bejelentették a Google Cardboard-támogatást is, amivel a 360 fokos videók már virtuális sisakban is élvezhetőek. Az élő közvetítés a következő nagy dobás lehet.