Szuperhősös játékon dolgozik a magyar fejlesztőcsapat

Powers, videojáték
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott négy budapesti középiskolás, a Devil Cow Studios fejlesztőcsapat első nagyobb vállalkozása. A Powers című videojátékban a szupererőké a főszerep, helyszíne egy retrofuturisztikus város, a játékmenet pedig a pörgős szórakozást ötvözi és a MOBA-játékok stratégiai szemléletével.
Vágólapra másolva!

A négyfős Devil Cow Studios ötletét a Kitchen Budapest karolta fel, és a fiatalok általában az iskola után foglalkoztak a játékukkal. Egyed Marci (hang és zene), Robin Winchester (3D animáció), Yu Dani (kód), Labrosse Dani (dizájn) első nagyobb munkája december 8-án debütál a Demo Day 2016/2-n, és a srácok később a piacra is ki szeretnénk vezetni a játékukat.

A jövő városát ellepik a szuperképességekkel rendelkező emberek Forrás: Kitchen Budapest

A Powers egy retrofuturisztikus városban játszódik, ahol a lakosság először találkozik szupererővel rendelkező személyekkel és eleinte nem igazán tudják, hogyan reagáljanak rájuk. Mindez csak az alaphangulatot adja, nem lesz központi sztori, helyette sok kisebb történetszál fut majd egyszerre, és a küldetések arra szolgálnak, hogy fokozatosan felépítsék a Powers világát.

Labrosse Dani, a csapat kreatívja szerint egy olyan játékot akartak készíteni, ami a kedvenceik legjobb elemeiből ollóz össze valami olyasmit, ami korábban nem igazán létezett. Az inspirációk között szerepelt a szabadon bejárható nagyváros a GTA-ból, a Team Fortress 2 belső nézetes harcai vagy éppen a Fallout-sorozat karma rendszere.

A csapat rengeteg más játékból is merített ötleteket, de ugyanakkor próbálnak saját identitást adni munkájuknak.

A Powers központi eleme a harc, és a csapat igyekezett úgy kialakítani a játékmenetet, hogy ösztönözzék az együttműködést és a csapatjátékot, a cél pedig az, hogy a játékosok kombinálják és a saját javukra fordítsák egymás képességeit, így győzedelmeskedve más felhasználók és az olyan ellenfelek felett, akiket egyedül majdhogynem lehetetlen lenne legyűrni.

A látvány a képregényeket és rajzfilmeket idézi Forrás: Kitchen Budapest

A játékban mindenki maga határozhatja meg a karaktere nemét, jelmezét, nevét és háttérsztoriját. Testre szabhatóak a bevethető erőtípusok és a gyengeségek, és a játék közben végrehajtott cselekedetek döntik el, hogy a jó vagy gonosz oldal képviselőivé válunk-e.

Ha például lerombolunk egy épületet vagy megtámadunk egy civilt, akkor a karma rossz irányba mozdul el, és ennek hatására a játékosok és az NPC-k is máshogy viszonyulnak majd hozzánk.

A Powers-ben természetesen helyet kapott egy fejlődési rendszer is, és a karakterek különleges képességeit a küldetések és harcok során szerzett tapasztalati pontok pontok beváltásával lehet majd fejleszteni.