Az iPhone 6s aksijával is baj van

iphone 6s icentre
Az új iPhone 6s egy budapesti iCentre boltban
Vágólapra másolva!
Egy hét leforgása alatt már a második javítási programot indítja el az Apple, most néhány iPhone 6s kapcsolhat ki magától váratlanul, az aksit kell cserélni.
Vágólapra másolva!

A Samsung után most az Apple-nek is meggyűlik a baja az okostelefonjaiba épített lítiumion-akkumulátorokkal. Több felhasználó visszajelzése szerint iPhone 6s készülékük indokolatlan helyzetekben, mindenféle előjel nélkül magától kikapcsol, többször is. A vállalat ezért bejelentette, hogy ingyen csereaksikat ad az érintetteknek egy programon belül.

Az Apple közleménye szerint csak a felhasználók nagyon szűk körét érinti a probléma, egészen pontosan a 2015. szeptember és október közt gyártott aksikkal van a baj. A csereprogram globális, aki pedig korábban már kicseréltette az aksit a felmerült probléma miatt, annak visszatérítik a pénzt.

Az iPhone 6s egy budapesti iCentre boltban Forrás: MTI/Marjai János

Néhány nappal ezelőtt még az iPhone 6 Plus érintőképernyőjével kapcsolatos panaszokról lehetett olvasni. A "touch-disase" néven emlegetett rendellenesség miatt a telefon érintőképernyője több felhasználónál nem reagál, nem működik.

A cég 149 dollárért (52 ezer forint) vállalja a hibás telefonok javítását, ami eléggé borsos ár annak függvényében, hogy az Apple egyik extechnikusa szerint a probléma a cég tervezési hibájából adódik. Egészen pontosan nem is a kijelzővel van baj, hanem a touch IC nevű áramkörrel, ami az érintést alakítja át a telefon által értelmezhető funkciókká.

A technikus szerint az Apple-nek egyenesen vissza kéne hívnia az iPhone 6 Plusokat, de a cég még nem reagált erre, ami a Samsungot övező botrány után nem meglepő.