Elon Musk autója pont mint a Knight Rider KITT-je

Tesla Debuts Its New Crossover SUV Model, Tesla X  2015 Elon Musk Crossover SUV Model
FREMONT, CA - SEPTEMBER 29: Tesla CEO Elon Musk speaks during an event to launch the new Tesla Model X Crossover SUV on September 29, 2015 in Fremont, California. After several production delays, Elon Musk officially launched the much anticipated Tesla Model X Crossover SUV. The Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elon Musk szerint csak két év kell ahhoz, hogy az önvezető autó bárhonnan eltaláljon gazdájához. Akár egy kontinens túlfeléről is elmegy tulajdonosáért.
Vágólapra másolva!

Elon Musk, a Tesla Motors vezére ismét merész ötlettel állt elő. Szerinte Tesla nevű önvezető autója akár két év alatt elérheti azt az állapotot, hogy akár az Egyesült Államok egyik végéből eltaláljon a túlpartra, ha gazdája ott várja.

Az önvezető autó arra is képes lesz, hogy magától odataláljon hozzánk Forrás: AFP/Justin Sullivan

Például ha New Yorkban vagy, és az autódat Los Angelesben hagytad,

ő magától megtalálja majd az utat, hogyan jusson el hozzád

- tette hozzá Musk.

Ehhez az autó a tulajdonos mobiltelefonjával fog kommunikálni, ez alapján azonosítja be tartózkodási helyét. Nem kell attól sem tartani, hogy lemerül útközben az autó, mivel magát tölti majd - köszönhetően a leendő hardvernek, és szoftvernek. Az autó több kamerát, szenzort, és radart is kap majd, hogy minimálisra csökkentsék a hibalehetőséget.