A tömeggyilkosság miatt vesztett el ezreket a Reddit

reddit
Vágólapra másolva!
Elszabadultak az indulatok a Redditen, miután a felhasználók szerint a moderátorok erősen cenzúrázták az orlandói tömeggyilkosságról szóló posztokat.
Vágólapra másolva!

Több ezer netező hagyta el a Reddit hírekkel foglalkozó r/news szekcióját, miután úgy találták, hogy a moderátorok az orlandói tömeggyilkosság szempontjából fontos információkat tartalmazó hozzászólásokat távolítottak el a fórumról.

A gyilkosságot elkövető Omar Mateen az orlandói Pulse melegbárban ölt meg vasárnap 50 embert, ami az Egyesült Államok legnagyobb tömegvérengzése volt. Ugyan órákkal később az Iszlám Állam vállalta magára a gyilkosságot, amerikai tisztségviselők közölték, nem találtak bizonyítékot arra, hogy közvetlen kapcsolat állna fenn a merénylő és a szervezet között.

Omar Mateen ugyan dzsihádistának vallotta magát, de a bárba járók szerint meleg is volt. A fórumozók szerint olyan posztokat is töröltek a moderátorok,

amelyek az ISIS és a terrorista közti kapcsolatot taglalták.

Rengeteg kommentet töröltek Forrás: Origo

Túl sok volt a gyűlöletbeszéd

Az háborította fel legjobban a fórumozókat, hogy a moderátorok azokat a linkeket is eltávolították,

amelyek a véradási helyszínekről szóló információkkal próbáltak segíteni.

A moderátorok később egy posztot tettek közzé, hogy tisztázzák a helyzetet. Azzal magyarázták a helyzetet, hogy csak azokat a kommenteket törlik, amelyek sértik a szabályzatot. Azt javasolták a felhasználóknak, hogy keressenek más felületet, ha hasznosabbnak találják a panaszkodást az eset megvitatásánál.

A moderátorok nem tudták kezelni a helyzetet Forrás: Origo

Szerintük a törölt kommentek többsége gyűlöletbeszédet, és szavazási manipulációt tartalmazott. A Redditen ugyanis szavazatokkal lehet kifejezni a tetszést egy hozzászólással, véleménnyel kapcsolatban,

a legtöbb szavazatot kapott kommentek kerülnek láthatóbb helyre.

A moderátor elmondása szerint a felhasználók csoportosan próbálták manipulálni a kommenteket.

Ennek eredményeként 15 ezer ember iratkozott le az r/news subredditről mindössze két óra alatt, amelynek összesen 9 millió feliratkozója van.