Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pánikba estek az Instagram felhasználói

instagram képmegosztó
Vágólapra másolva!
A felhasználók kiakadtak, miután kiderült: az Instagram egy új válogató algoritmuson dolgozik, és le akarja váltani az időrendi megjelenítést képfolyamában. Többen arra buzdították a felhasználókat, hogy kérjenek értesítést a feltöltéseikről, ám ez nem a legjobb tanács.
Vágólapra másolva!

Miután kiszivárgott, hogy az Instagram egy új válogató algoritmust tesztel, a felhasználók kiakadtak. A képmegosztón eddig időrendi sorrendben jelentek meg a posztok, ám az újfajta hírfolyam

a Facebookhoz hasonlóan az érdekes és népszerű tartalmakat

emeli majd ki jobban látható helyekre.

Az utóbbi napokban több Instagram-fiók tulajdonosa is arra buzdította a felhasználókat, hogy kapcsolják be az értesítések fogadását oldalaikon (Turn on notifications), így nem tévesztik majd szem elől tartalmaikat. Az ilyen témájú posztokhoz a #turnmeon és #letsstaytogether hashtageket kezdték használni.

Az Instagram is nagy változásra készül Forrás: AFP/Josh Edelson

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden egyes ételfotónál, képnél rezeg a telefonunk, ez pedig különösen akkor idegesítő, ha nem csak egy fiók esetében engedélyezzük. Elindult a #InstagramChanges hashtag is, ami félrevezető módon azt a benyomást kelti, hogy ha a felhasználók nem kapcsolják be az értesítéseket, másként nem látják az őket érdeklő tartalmakat.

Az Instagram Twitteren reagált a jelenségre, és biztosította arról felhasználóit, hogy mindenkit értesítenek majd az új rendszer élesedésekor.

Az Instagram társalapítója, Kevin Systrom elmondása szerint

az Instagram folyamában a posztok 70 százaléka elveszik,

még azelőtt lecsorog, hogy láthatnák a felhasználók. A maradék, 30 százaléknyi látható tartalomnak pedig minél jobb minőségűnek kell lennie. Valószínűleg ezen szeretnének segíteni az újfajta válogatással. Ez többek közt az alapján fogja rangsorolni a posztokat, hogy mennyi interakciónk van a másik felhasználóval, de figyelembe veszi a fotó népszerűségét is, vagy az adott napszakot is.

Az Instagram szerint a kedvenc zenészünk éjszaka közzétett képe reggel ott fog minket várni, míg az időrendi sorrend esetében addigra már nyoma se lenne.

A 400 millió felhasználóval rendelkező Instagram azon kevés közösségi szolgáltatás közé tartozik, amelyek még a kronologikus megjelenítést használják tartalmaikhoz. Már a Twitter is váltott, egy hónappal ezelőtt nagy felbolydulást keltett, mikor a cég bevezette újfajta hírfolyamát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről