Magyar család hozta össze az adventi meseappot

gyerek tablet mese szülő
SON FATHER surprise PORTRAIT dad one parent ADULT CHILD BOY MAN 2-3 years 30-34 years two people toddler mid-adult man mid-adult little boy preschool age togetherness curiosity lifestyle DISCOVERY wireless technology digital tablet indoors day home interi
Vágólapra másolva!
Rekordidő alatt készült el, családi összefogással az az adventi mesenaptár, amely csoki helyett tanulságos történetekkel és az együtt töltött idővel ajándékozza meg a gyerekeket a december elsejétől kezdődő időszakban. Minden napra egy mese, lehetne ez a mottó.
Vágólapra másolva!

Mira tejfehérje-érzékeny, Emma pedig cukorbeteg,

így nem kaphatnak klasszikus, csokival töltött adventi naptárat" - meséli Sebestyén Diána, az Adventi Mesenaptár szellemi alkotója, hogyan is született meg az applikáció.

A hihetetlenül fiatal, hatgyermekes édesanya, másfélszeres nagymama (úton van a második unoka) legkisebb lányát kívánta meglepni. Mirának aztán jó ötlete támadt. "Megígértette velem, hogy minden este elalvás előtt mondok neki egy mesét."

A tanmesék alapját az aznapi kalandok szolgáltatták. A Mirával történt vicces és tanulságos történeteket aztán kis tekercsek formájában a nappali ajtóra aggatták, akár egy adventi naptárt.

Hát lett belőle app

Innen már nem kellett sok: jött az ötlet az applikációhoz. A mesenaptár

a 2-7 éves korosztálynak kínál meséket az adventi időszakban.

Az ajándék maga az együtt töltött idő: a szülő vagy nagyszülő egy mobilon, tableten is felolvashatja a kedves háttérzenével, izgő-mozgó animációkkal tarkított történeteket.

Mobilon és tableten is olvashatunk meséket Forrás: Origo

A főoldalon látható két hatalmas fa, pár fatörzs és odú: ezeken találhatóak a naptár ablakai. Amelyiket megnyitottuk, ott már "ég a gyertya", világítani kezd. A jobb felső sarokban található menüben újra elsötétíthetjük az összeset.

Ugyanott tudunk váltani nyelvet: magyar, angol és német közül választhatunk.

Nyelvet válthatunk, némíthatjuk a háttérzenét, vagy újra sötét lehet minden ablak Forrás: Origo

A lapokat - akár egy valódi könyvnél - tovább simíthatjuk az ujjunkkal a következő oldalra. Ha a mese szövegére duplán kattintunk, felnagyítja az adott bekezdést, így akár a nagymama is felolvashatja a történeteket. MInden egyes sztori végén a jobb alsó sarokban kiugrik a következő mese főszereplője az ajándékdobozból.

A képek megelevenednek az applikációban Forrás: Origo

A projekt családi-baráti összefogás révén valósult meg. Dina lett a mesék szerzője. "Hat gyermekem van, közülük öt már felnőtt, de mivel Emma Down-szindrómás, örök gyerekként él velünk."

Apa barátja segítségével fejlesztette ki az appot. A kialakításban, hogy milyen színűek legyenek az ábrák, hogyan mozogjanak a karakterek, a gyerekek segítettek. Ahogy az első teszteléseket is rajtuk végezték.

A képek kialakításán a gyerekekkel közösen dolgoztak Forrás: Origo

Amikor Laura lányom elkészítette az első animációt, Eszti nem akart lefeküdni aludni, csak ezt a mesét akarta nézegetni" - meséli Riba Zsolt.

Rekordgyors munka

Az applikáció teljes mértékig magyar fejlesztés. Elképesztő teljesítmény, hogy kicsit több mint 2 hónap alatt készült el mind Androidra, mind iPhone-ra és iPadre, 3 nyelven. Freemium változatban érhető el, azaz az első 5 mese ingyenes, a továbbiakért kell fizetni az appon belül.