Tesla: az Apple azokat alkalmazza, akiket mi kirúgunk

Elon Musk beszél
Elon Musk
Vágólapra másolva!
Elon Musk nem kifejezetten fél az érkező Apple-autótól, és azt is elmesélte, hogy miért. A német autógyártókat is éles kritikával illette.
Vágólapra másolva!

Keményen odaszólt az Apple-nek a Tesla cégvezetője. Elon Musk egy német üzleti magazinnak adott interjút, amikor arról kérdezték meg, aggódik-e amiatt, hogy az Apple korábbi Tesla alkalmazottakat vett fel saját okosautójának elkészítéséhez.

- vágta rá egyből a cégvezető, majd elmondta: gyakran hívják Tesla Temetőnek a cupertinói céget. "Ha a Teslánál nem vagy elég jó, mehetsz az Apple-höz" - mondta, és nem győzte hangsúlyozni, hogy teljesen komolyan beszél.

Elon Musk sosem félt kemény kritikát megfogalmazni Forrás: Tim Rue/Bloomberg

Amikor arról kérdezték, komolyan veszi-e az Apple terveit, Tesla továbbra is kemény kritikával válaszolt:

Nem, komolyan: jó, hogy az Apple ebbe az irányba halad. De az autók nagyon összetettek a telefonokhoz és az okosórákhoz hasonlítva."

"Nem lehet odamenni egy gyártóhoz, mint a Foxconn, és azt mondani: építsenek nekem egy autót. De az Apple számára az autó a következő logikus lépés, hogy végre valódi innovációt nyújtsanak. Egy új ceruza, vagy egy nagyobb iPad önmagában még nem elég izgalmas." - fejtette ki Musk.

A mai autógyártókat is bírálta

Musk a német autógyártókat sem kímélte: kifejtette, hogy egyszerűen képtelenek elszakadni a múlttól. A Tesla vezetője szerint elértük a benzin határait, és ideje az autómobilok következő generációján gondolkodni.