Okosgyűrűn dolgozik az Apple

apple okosgyűrű
iRing concept by Yanko Design
Vágólapra másolva!
Újabb hordozható technológia iránt érdeklődik a cég, legalábbis egy most benyújtott szabadalom erre enged következtetni.
Vágólapra másolva!

Új szabadalmi kérvényt nyújtott be az Apple. Ez alapján úgy tűnik, az okosgyűrűk felé terveznek nyitni. A benyújtott szabadalom egy gyűrűszerű okoseszközről szól, amely különféle szenzorokkal és nyomásérzékelőkkel lenne felszerelve.

Ezen kívül

mikrofon, kamera és érintőkijelző is kerülne rá.

Utóbbit egyelőre rendkívül nehéz elképézelni egy gyűrűméretű tárgyon, de az Apple ezek szerint lát benne potenciált benne.

A gyűrű oldalsó részén helyezkedne el a kijelző Forrás: Apple Insider

Maga a gyűrű hasonlóan működne, csak kissé korlátozott funkciókkal, mint az Apple Watch okosóra. A felhasználó különféle utasításokat adhat az eszköznek az ujja mozgatásával, illetve az érintőkijelző babrálásával.

Az Apple Insider a szabadalomhoz mellékelt rajzokhoz is hozzájutott: ezek alapján a gyűrűt a mutatóujjunkon kellene hordani, az oldalán lévő kijelzőt pedig a hüvelykujjunkkal kezelhetnénk.

Nem az első okosgyűrű

Azt érdemes megjegyezni, hogy ez még csak egy szabadalom, nem biztos, hogy lesz belőle végleges termék. Ugyanakkor a Motahasonló fejlesztést mutatott be a tavalyi IFA kütyüshown, a cég az IndieGogón közösségi finanszírozással gyűjtötte össze a gyártáshoz szükséges összeget, a prototípus szállítása azonban március óta késik.

A Smarty Ring okosgyűrűje Forrás: Smarty Ring

Ahogy a SmartyRing is hasonló termék fejlesztésén fáradozik 2013 decembere óta.