Ennyire lett vízálló az iPhone 6s

iphone 6s szigetelés
Ez az anyag gondoskodik a telefon tömítéséről
Vágólapra másolva!
Az Apple új telefonjára már majdnem azt lehet mondani, hogy vízálló, de még nem egészen.
Vágólapra másolva!

Sokkal jobban tűri a vizet elődjeinél az iPhone 6s. Az Apple ugyan nem tett róla említést a bejelentésen, de a telefon elő- és hátlapja közé egy tömítésre felhasznált, néhány tizedmilliméteres peremet helyeztek el.

Az új tömítés meggátolja, hogy a víz bekerüljön a szerkezetbe, legalábbis részben.

Valószínűleg azért nem emelt szót az Apple a készülék "vízállóságáról", mert ez valójában még nem nevezhető annak. De már sokkal jobban reagál a folyadékra a készülék, mint régen. A tavalyi telefonokkal ellentétben a 6s-t egy pohár víz ráöntése után nem kell egyből cserélni.

Ez az anyag gondoskodik a telefon tömítéséről Forrás: iFixit

Egy órát simán kibírt a vízben

Egy amerikai YouTube-os, Zach Straley már a premier napján, még az első szétszedések előtt dobta vízbe a két új telefont, a 6s-t és a 6s Plust. A videón jól látható, hogy mindkét készülék egy teljes órát kibírt a víz alatt, anélkül, hogy tönkrement volna.

A teszt során látni lehet egy-két érdekes villanást a képernyőn, ami mutatja, hogy még nem teljesen barátkoztak meg a folyadékkal a készülékek. Ugyanakkor a végeredmény meglepően pozitív: látszólag minden funkció működik, a kamerától kezdve egészen az új 3D-s érintésig.