Nevetséges áron vették meg a Google-t

google szemüveges férfi nézi
A journalist looks at the new Google logo at his work station in Washington, DC on September 1, 2015. Google on Tuesday refreshed its logo to better suit mobile devices that are supplanting desktop computers when it comes to modern Internet lifestyles. Google's logo keeps its four-color scheme but shifts to a soft sans-serif font. The company is also replacing the well-known blue lower case "g" icone with an upper-case "G" combining blue, green, red and yellow colors. The 17-year-old Internet company is keen to follow users of its online products onto new generations of Internet-linked devices such as smartphones, tablets, and watches.AFP PHOTO / EVA HAMBACH
Vágólapra másolva!
Az ember azt gondolná, a Google.com domain csakis dollármilliárdokért kelhet el, egy szerencsés férfi viszont ennél sokkal olcsóbban jutott hozzá.
Vágólapra másolva!

Manapság már nem könnyű eredeti és hangzatos ".com" domainekhez hozzájutni, mivel a legjobbak szinte biztosan foglaltak. Ezért is megy csodaszámba Sanmay Ved esete, aki a világ egyik legismertebb webcímét, a Google.com-ot vásárolta meg a Google Domains oldaláról.

A férfi nem milliárdokat, és még csak nem is milliókat költött a tranzakcióra:

a webcím potom 12 dollárjába került.

Ved arra lett figyelmes, hogy a megvásárolható domainek között felbukkant a Google.com is, úgyhogy gyorsan élt a lehetőséggel, és kifizette az árat. A tranzakcióról még SMS-t is küldött neki a Google, majd további értesítéseket kapott a tulajdonosváltásról, így egyértelművé vált, hogy a vásárlás sikeres volt.

Az üzlet persze rövid életű volt,

a férfit néhány perccel később már arról értesítette a Google, hogy a tranzakciót visszavonták. Mivel a vásárlás a Google Domains rendszerén keresztül történt, a cégnek joga volt törölni a vásárlást, mely egyértelműen egy hibának volt köszönhető.

A Microsoft nem volt ilyen szerencsés

2003-ban a Microsoft nem volt ilyen szerencsés: akkor elfelejtették megújítani a Hotmail angol domainjét, ami így nyílt prédává vált, és el is happolták előlük. Ezután persze komoly összegeket kellett, hogy fizessen a cég azért, hogy visszakapja.