Feldarabolták a robotstoppost

robot stoppos autó utazás Hitchbot
Hitchbot utazik Kanadában
Vágólapra másolva!
Hitchbot Kanadát már keresztülszelte, Európában is utazgatott, az amerikai túrát azonban épphogy elkezdte, máris darabokra szedve az út szélén hagyták.
Vágólapra másolva!

Borzalmas halált halt az a stopposrobot, amely Kanadán és Európán egyszer már átutazott. A mozgásképtelen kis gépet két héttel az után darabolták fel, hogy amerikai stoppostúrára indult Bostonból.

A robot maradványait hazaszállították, készítői szeretnék mihamarabb megjavítani.

Hitchbot utazik Kanadában. Itt még minden rendben volt. Forrás: hitchbot.me

A stopposrobot alapvetően mozgásképtelen, csak emberi segítséggel lehet ide-oda vinni. Testét szemetesládából, és hulladékból építették fel, a "központi agyat" egy műanyag búra védi. Hogy biztosan ne merüljön le, napelemmel szerelték fel, a sofőrök pedig a szivargyújtó segítségével tudják tölteni.

Arca egy LED képernyő, melyen a különböző hangulatokat tudja megjeleníteni, kamerájával pedig fotók és videók készítésére alkalmas. A tartalmakat meg tudja osztani a közösségi oldalakon is.

Így talán arról is tartalmaz adatot, hogy kik bántották.

A torontói tudósok Hitchbot segítségével azt kívánták vizsgálni, hogy tudnak együtt élni a robotok és emberek.

Kanadában mindenki szerette

Hitchbotot David Smith, a McMaster egyetem professzora és kutatócsapata készítette és küldte világkörüli útra. Tavaly hatezer kilométert utazott Kanada egyik partjáról a másikra, és rengeteg kedves üzenetet firkáltak a testére.