Ez az app a kerítést is megmássza

Hongkong, tüntetés
Police use pepper spray against pro-democracy protesters near the government headquarters in the Admiralty district of Hong Kong on December 1, 2014. Police unleashed pepper spray and baton charges at students who tried to storm Hong Kong's government headquarters early on December 1, as tensions soared in the third month of pro-democracy protests. AFP PHOTO / DALE de la REY
Vágólapra másolva!
Upgrade-et kapott a legnépszerűbb, ingyenes online üzenetküldő applikáció: a Firechat-tel 70 méternél messzebbre is küldhetünk üzenetet. 
Vágólapra másolva!

Az iOS-en és Androidon is elérhető FireChat applikáció a fesztiválozók és tüntetők kedvence. Az app ingyenes, offline üzenetküldést biztosított a felhasználóknak Bluetoothon keresztül, és bár eddig csak 70 méteres távolságban működött, mostantól megszűnnek a térbeli határok.

Egy új frissítésnek köszönhetően az üzenetet az alkalmazás felhasználói közvetítik egymásnak addig, amíg a címzetthez el nem jut. A fejlesztő Open Garden szerint ha minden huszadik okostelefonon van FireChat, egy New York nagyságú város egyik feléről a másikra

10 perc alatt jut el az üzenet feladótól címzettig.

Az Open Garden reméli, hogy az applikációt természeti katasztrófa esetén is tudják majd használni, az aktiválásához csak egy internetes regisztrációra van szükség. A fejlesztők állítják, hogy a FireChat mindig ingyenes lesz.

A hongkongiak kedvence

A 2014-es hongkongi tüntetések során több mint százezren töltötték le az applikációt, a Bluetoothszal megosztott üzeneteket ugyanis a kormány nehezebben tudja visszavezetni a küldőjükig. Akkor sok kritika érte az Open Gardent, hogy az üzeneteket nem titkosították, ezt viszont mára megoldották.