Minden idők legrosszabb Windowsa

Vágólapra másolva!
A Microsoft szerint a Windows 10 lesz a valaha volt legjobb operációs rendszerük. Hamarosan kiderül, tényleg így van-e. Addig is sorra vettük, melyik Windowsokat lehetett eddig a legjobban használni.
Vágólapra másolva!

Bár a Windows 8.1 az eredeti 8 számos hibáját javította, az XP-ről pedig sokáig senki nem akart váltani, szerintünk a Windows 7 volt az az operációs rendszer, amelyet a Microsoft a legjobban eltalált.

Ezt a felhasználói népszerűség is megerősíti: a júniusi felmérés szerint a Windows 7 az asztali számítógépek több mint 60 százalékán található meg,

a Windows XP még 14 év után is 10 százalék felett jár,

ám mostanra a legfrissebb, 8.1-es változat megelőzte.

Ezt a három rendszert a szinte teljesen az alapokról újraépített Windows 8 követi, utánuk pedig a súlyos optimalizációs problémákkal megátkozott, messze túlárazott Vista helyezkedik el, amely épphogy népszerűbb, mint a Linux.

Tekintve, hogy a felmérés egy hónappal a Windows 10 megjelenése előtt készült, az eredmény nem csoda. Ugyanis míg legális Windows XP-ről nem lehet az új 10-es változatra frissíteni, addig a 7-es és 8/8.1-es verzióból igen. Ennek köszönhető, hogy utóbbi a dobogó második fokára tudott kúszni.

Mi is végigvettük a szerkesztőségben, és saját felmérést végeztünk,

melyik is volt a Microsoft legstabilabb operációs rendszere,

és melyik vérzett el gyorsan.

Íme, a lista:

  1. Windows 7
  2. Windows 8.1
  3. Windows XP
  4. Windows 8
  5. Windows Vista
  6. Windows 2000
  7. Windows 98
  8. Windows 95

Kíváncsiak vagyunk, Önök hogyan vélekednek erről:

Szavazzon!

Melyik volt a legstabilabb Windows?