Zaklatják a gyerekeket az interneten

internet gyerekvédelem
A girl watches a video on youtube on a computer on February 27, 2013 in Chisseaux near Tours, central France. AFP PHOTO/ ALAIN JOCARD
Vágólapra másolva!
Minden negyedik gyermeket zaklatták már valamilyen formában a világhálón. A gyermekek komoly lelki sérüléseket szenvedhetnek.
Vágólapra másolva!

A 12 és 17 év közötti korosztályban minden negyedik gyermeket ért már valamilyen jellegű zaklatás az interneten, derült ki a Kaspersky Lab kutatásából. Ez komoly következményekkel járhat:

a gyermekek zárkózottá válhatnak, agresszívan viselkedhetnek és depressziósak lehetnek.

A szakemberek első sorban a szülőket intik figyelmességre, hogy ilyen zaklatás esetén mindig legyenek gyermekeik mellett, és nyugtassák meg őket. Fontos az elfogadás, és hogy ne bagatellizáljuk el az esetet.

Vegyük komolyan a problémát

Rövid távon az a cél, hogy átsegítsük a gyereket a nehéz pillanatokon, hosszú távon azonban már az, hogy az ilyen esetekkel később lelki sérülések nélkül is meg tudjon bírkózni.

A Kaspersky Lab az internetes zaklatás elleni kampány részeként létrehozott egy új, interaktív portált Words Can Save (a szavak megmenthetnek) néven, amely segíti a problémakör megértését és kezelését a szülőknek.