Zuckerberg: Jobb lesz a robot, mint az ember

robot robotika kiborg kéz
Vágólapra másolva!
A Facebook atyja szerint a gondolatolvasás is megvalósítható lesz.
Vágólapra másolva!

A telepátia a technológia jövője, állítja a Facebook atyja, Mark Zuckerberg.

A legnépszerűbb közösségi oldal alapítója egy kérdezz-felelek során elmondta, hogy elképzelése szerint egy nap olyan szintre fejlődik a technológia, hogy saját gondolatainkat már a fejünkből megoszthatjuk másokkal, amennyiben akarjuk.

- mondta a tech-guru.

A gépek jobbak lesznek, mint az emberek

Zuckerberget a mesterséges intelligencia jövőjéről is kérdezték, majd elmondta, hogy a Facebook első sorban azt kutatja ilyen téren, mit és miért osztanak meg az emberek.

"Hogy ezt a lehető legjobban csináljuk, olyan gépi-rendszert akarunk kiépíteni, ami mindenben jobb az embernél: látásban, hallásban, stb."

Az alapító kijelentésével nem biztos, hogy egyetértene Elon Musk, a Tesla vezetője: ahogy arról az Origo is beszámolt, Musk milliókat öl abba, hogy kordában tartsák a mesterséges intelligencia fejlődését, mivel szerinte a gépek fajunkat veszélyeztetik, ha nem vigyázunk.

Sisak lesz mindenki fején

Zuckerberg azt is elmondta, miért ölnek nagy erőket a virtuális valóság fejlesztésébe: szerinte ezek képezik majd a következő jelentős kommunikációs platformot, az okostelefonok után.

"A jövőben valószínűleg még mindig lesz telefonunk, de lesz rajtunk egy szemüveg, ami segít minket a nap során." - mondta.