Viccet csináltak a robotgyilkosságból a Twitteren

Chappie robot gyilkosság
Vágólapra másolva!
Nem mindenki vette komolyan a Volkswagen-gyárban történt halálesetet, a balesetről tudósító riporter neve sokakat megtévesztett. A Vasember mintha megjósolta volna, hogy baj lesz.
Vágólapra másolva!

Morbid tréfák ezreit ihlette meg a Volkswagen-gyárban történt tragikus baleset, amelynek során egy robot halálosan megsebesített egy technikust.

A német baunatali autógyárban egy meisseni gyárból származó robotot helyezett üzembe egy fiatal technikus, amikor a robot megragadta a szerelőt, és egy fémlemezhez vágta. A férfi a kórházban belehalt mellkasi sérüléseibe.

A 21. századi gyász

Az eset különleges morbiditását az adja, hogy a balesetet elsőként jelentő Financial Times szerkesztőségéből a hírt egy Sarah O’Connor nevű riporter twittelte ki.

A Terminátor első részének főszereplője Sarah Connor, a későbbi, robothadsereggel küzdő ellenállást vezető John Connor anyja, így a tragikus szerencsétlenségről szóló hírt több mint 5200-an osztották meg, többségében a riporter nevére utaló, Skynetről szóló viccekkel.

A Volkswagen próbálja a munkásait nyugtatni

Bár a cég szóvivője szerint a robot nem szenvedett meghibásodást, kiemelte, hogy nem tartozik a munkásokkal közvetlenül együtt dolgozó, új generációs gépek közé.

A régebbi robotokat, mint amilyen a balesetet okozta, motorok összeszereléséhez használják, és ketrecben, a munkásoktól elzárva tartják. Az üzembe helyezést végző technikus kollégája a ketrecen kívül maradt, és nem sérült meg a balesetben.

Elkezdődött...?

Éppen tegnap írta meg az Origo is, hogy Elon Musk Tesla-vezér milliókat költ a mesterséges intelligencia biztonságos fejlesztésére, mivel Bill Gates Microsoft-vezérrel, Stephen Hawking brit tudóssal és Steve Wozniak Apple-társalapítóval karöltve úgy véli, meg kell védeni az emberiséget az esetleg elszabaduló gépagytól.

Nagy károkat okozhatnak, ha nincsenek jól megtervezve

– mondta a valódi Vasemberként is emlegetett cégvezető. A németországi eset alapján úgy tűnik, igaza lett.

A Google munkatársának egy röpke társalgás elég volt egy robottal, hogy felbosszantsa a gépet.