Ősszel érkezik az olcsó kínai mobil

Az új Moto G okostelefon
Vágólapra másolva!
Bár a Google-lel szakított a Motorola, és a Lenovo szárnyai alatt visszatértek Kínába, az élet nem állt meg a cégnél: ősszel érkezik a legújabb Moto G.
Vágólapra másolva!

Idén érkezik a jó ár-érték arányáról híres Moto G széria legújabb tagja. Bár a Motorola legújabb készülékéről, a harmadik generációs Moto G-ről hivatalosan alig tudunk valamit, egyre több információ szivárog ki az okostelefonról: köztük pár kép, illetve szinte a teljes specifikációt leleplező videó is.

Ha igazak a pletykák, ezt tudja majd a Moto G 3

- Kijelző: 5 colos HD Ready, 1280x720 pixeles felbontás
- Processzor: 1,3 gigahertzes, 64-bites négymagos Snapdragon
- Memória: 1 gigabájt
- Belső háttértár: 8 gigabájt (MicroSD-vel bővíthető)
- Hátlapi kamera: 13 megapixeles
- Előlapi kamera: 5 megapixeles
- Akkumulátor: 2390 milliamperórás
- Operációs rendszer: Android Lollipop 5.1.1
- Ár: ???

A harmadik generációs Moto G elődjeihez hasonlóan cserélhető hátlappal és HD Ready (720p) felbontású, 5 colos kijelzővel érkezik. A hátlapi kamera 8 helyett immáron 13 megapixeles lesz, az előlapi azonban megmarad a jelenlegi 5 megapixelnél.

Az új készülék a Moto G 2-höz hasonlóan 8 gigabájtos tárhellyel érkezik, arról eltérő információk vannak, hogy 1 vagy 2 gigabájt memóriával. Változik a processzor: az idei telefont már egy 64-bites, négymagos Snapdragon chip hajtja majd. Bár a Google-lel szakítottak, és a Lenovo szárnyai alatt visszatértek Kínába: a Moto G 3 a legfrissebb Android-szoftverrel érkezik.

A felvétel alapján egy szupergyors mobilinternetezést biztosító 4G-képes modell lesz a harmadik generációs Moto G.

A kiszivárgott videó alatt ugyanakkor kiemelik, hogy egyelőre prototípusról beszélünk, így a végleges készülék tudása, felszereltsége ettől eltérhet.

Ha minden igaz, a legújabb Moto G idén a harmadik negyedévben, azaz ősszel mutatkozhat be. Vélhetően még karácsony előtt a boltokba kerül ahogy két elődje is, de hogy hol és mennyiért lehet majd kapni, még nem tudni.

Az új Moto G telefon prototípusának előlapja. Forrás: Origo