Kényelmesebbé válik az élete, ha kiborg lesz

robot kiborg terminátor sarah connor chronicles
Vágólapra másolva!
A biochip beültetésének következményeit vizsgálják, az eszköz számos téren könnyítheti meg életünket, de nem veszélytelen.
Vágólapra másolva!

Mi értelme van a bőrünk alá ültetni egy biochipet? Erre a kérdésre kereste a választ a Kaspersky Lab kutatója, Evgeny Chereshnev.

Fontos lépsnek tartja a biochipet a zárak szempontjából:

megszűnhetnek a kulcsok, sőt akár a szállodai recepciók is,

hiszen egy NFC rendszer bevezetésével a hotelszobák ajtaját okostelefonunkkal, vagy akár a kezünkbe ültetett chip segítségével érintésünkkel is kinyithatjuk.

Eltűnnek a kuponok és az iratok

Szükségtelenné válhatnak továbbá az iratok: a közúti ellenőrzést és a sofőrök életét is egyszerűbbé tenné, ha műanyag jogosítványunk helyett egy adatbázisból kérdezhetnék le vezetési engedélyünket.

Mivel a chip titkosított, adatainkhoz tényleg

csak hivatali személy férhetne hozzá, ráadásul csak amikor szolgálatban van.

A biochip továbbá felesleges kedvezménykártyáinktól is megszabadítana minket: elég egy felhasználói azonosító, amire a biochipen keresztül jóváírják az adott kedvezményt.

Nem kell se pénztárca, se bankkártya

Az NFC fizetésnek hála még bankkártyára sem lesz szükségünk vásárláskor: elég a biochippel beinjekciózott kezünket a leolvasóhoz tartanunk, és már le is emelik számlánkról az összeget.

A chipben tárolhatóak lennének továbbá a befizetett közlekedési jegyek és bérletek, valamint a koncertbelépők is, így semmilyen iratot és papírt nem kellene magunknál tartani.

Az ember maga a jelszó

Az internetes holnapok nem kell majd többé bejelentkezési adatokat kérjenek a felhasználóktól, így nem kellene folyamatosan újabb és újabb jelszavakat észben tartanunk, elég lenne biochipünket használni, mely úton keresztül adataink is titkosítva maradnak.

Védené továbbá a módszer laptopjainkat, okostelefonunkat és egyéb mobileszközeink, melyek a biochip segítségével csak a hozzájuk rendelt felhasználó kezében működne. Ennél fogva

egy olyan világban, ahol a biochip elterjedt, értéktelenné válnak a lopott mobiltelefonok.

A hekkerek is felfigyelnek majd rá

Bár a bőr alá ültetett biochip számos további területen, például a betegek nyilvántartásában, és az okosotthonok kezelésében is könnyebbséget hoz, az újítás a kiberbűnözők figyelmét is fel fogja kelteni.

Ha a rendszert megtámadják, fennáll a veszélye, hogy a hackerek érintkezés nélkül eltulajdonítsák adatainkat, vagy akár pénzünket.