Egy arab üzenettel ki lehet nyírni az iPhone-t

iphone-arab
Elég néhány arab karakter, hogy egy iPhone újrainduljon.
Vágólapra másolva!
Egy új módszerrel könnyedén le lehet fagyasztani az Apple telefonját, és az újraindítás is macerás.
Vágólapra másolva!

Egy különleges üzenetkód lefagyasztja, majd újraindítja az iPhone-t. Ha egy bizonyos, arab karakterekből álló sort elküldenek valakinek üzenetben, akkor az egy Apple-rendszerhiba miatt újraindítja a telefont, mely ezt követően nem működik megfelelően.

A hiba egyedülálló, kizárólag az iPhone készülékeket érinti, ám mivel nem minden szoftvernél lép életbe, nem tudni pontosan, hány felhasználót érinthet.

Elég néhány arab karakter, hogy egy iPhone újrainduljon. Forrás: Origo

A hibajelenség csak abban az esetben jön elő, ha az Üzenetek program épp nincs megnyitva, onnantól viszont az alkalmazás az újraindítás után sem érhető el. Szerencsére a hiba orvosolható, ha kapunk egy új üzenetet, vagy ha küldünk egy képet a Fotók alkalmazásból.

A támadás elkerülhető lehet azzal, ha a szalghirdetéseket kikapcsoljuk az Üzenetek számára, ám ez nem mindenkinél előzte meg a bajt.

Az Origo szerkesztőségében több iPhone készülékkel próbáltuk előidézni a hibát, az azonban nem jelentkezett, ugyanakkor több forrás hívja fel a figyelmet arra, hogy a bug eltérően, vagy egyáltalán nem jelentkezik bizonyos iOS verziókon.