Innovációs garázs nyílik Budapesten

ericsson innováció
Vágólapra másolva!
A budapesti labor fontos IT-fejlesztésekkel foglalkozik majd, úgy, mint virtualizáció, dolgok internete és 5G-s megoldások.
Vágólapra másolva!

Innovációs Garázst nyit Magyarországon az Ericsson. A budapesti székhelyű technológiai laboratórium az információs iparág számára olyan fontos témákon dolgozik majd, mint a felhő alapú infrastruktúra, a virtualizáció, az 5G, a dolgok internete és az analitika.

Szerintem remek hely lesz, ahol valamennyi szereplő összefoghat, együttműködhet egymással és a különböző iparágakon átnyúló innovatív szolgáltatásokkal jelenhet meg a piacon." – mondta Chris Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Egy hely mindenkinek

A cél tehát egy olyan technikai környezet létrehozása, ahol összefoghat a hálózatba kapcsolt társadalom valamennyi szereplője, többek között az operátorok, a tudományos élet képviselői, a startup vállalkozások, más iparágak szereplői, valamint a helyi közösségek is.

A Garázs tevékenységei közé tartozik majd a technológiafejlesztés és a prototípusfejlesztés, továbbá bemutatók szervezése az operátorok és a vállalkozások számára. Az első feladatok egyike egy innovációs esemény megszervezése, a startup vállalkozások és az operátorok összehozása és az egyetemi együttműködés megerősítése a felhő és a virtualizáció területén.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.