Két csúcsmobillal is előrukkol idén a Google

huawei telefon
A visitor takes a photograph of the new Huawei's device "Talkband N1" during its presentation in Barcelona on March 1, 2015 the eve of the 2015 Mobile World Congress opening. Phone makers will seek to seduce new buyers with even smarter Internet-connected watches and other wireless gadgets as they wrestle for dominance at the world's biggest mobile fair starting tomorrow. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Az eddigi gyakorlattal ellentétben idén két Google Nexus telefon is megjelenhet. Egyiket ismét az LG gyártaná, a másikat viszont új partnerként a kínai Huawei. A fejlesztői konferencia után talán többet tudunk majd.
Vágólapra másolva!

Idén két Google Nexus okostelefon is megjelenhet, egyiket az LG, másikat a Huawei gyártaná.

Dühöngő bika

Az LG Bullhead kódnevű készüléke 5,2 colos kijelzőt, Snapdragon 808-as processzort, és egy 2700 milliamperórás akkumulátort kaphat - a felépítés hasonló, mint a G4 csúcsmobilé. Ez a telefon a 2013-as Nexus 5 szerepét venné át.

A Huawei egy hatalmas, az iPhone 6 Plusnál is nagyobb, 5,7 colos, Angler kódnév alatt fejlesztett mobillal rukkolna elő, amit a túlmelegedéssel küzdő Snapdragon 810 hajtana. Remélhetőleg ezt vagy cserélik, mire a végleges termék piacra kerül, vagy sikerül jól összehangolni a rendszert, illetve a lapkának lesz elég helye a tepsimobilban. Ráadásul egy nagyobb akksit is kap az Angler: egy 3500 milliamperórásat.

Többé kevésbé ez lenne a tavalyi Nexus 6 utódja.

A két telefon ősszel érkezne - várhatóan októberben, funkcióik pedig az új Android M operációs rendszer köré épülnének. Hivatalosan legkorábban a holnap kezdődő I/O fejlesztői konferencián erősthetik meg a hírt.

A tabletek kora a múlté

Érdekes ugyanakkor, hogy sajtóinformációk szerint a Google idén nem mutat be új táblagépet, így a HTC-féle Nexus 9 marad a keresőcég zászlóshajója, valószínűleg Android M frissítéssel.