Elengedi kezünket a Google képmegosztója

LOGO COMPUTER TECHNOLOGY Google
The Google logo is displayed during the "Google Impact Challenge, Japan" final event in Tokyo on March 26, 2015. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
A Google saját fotóapplikációja nagyobb kreatív szabadságot biztosít, mint a konkurensei. Az önálló alkalmazás létezése immár teljesen biztos.
Vágólapra másolva!

Kiszivárgott a Google saját, teljesen független fotóapplikációja, így nem csak az vált teljesen biztossá, hogy a pletykált alkalmazás valóban létezik, de szinte az összes funkciójáról lekerült a lepel. A hivatalos leleplezés az I/O konferencián várható, addig még változhatnak a részletek.

Többé nem akadály a képarány

A Google Photos egy, a Google+-tól teljesen független alkalmazás, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kollázsokat, videókat vagy egyéb animációkat készítsenek a képeikből.

A Photos többféle képarányú kivágást, új filtereket, több kép együttes kijelölésének lehetőségét, valamint

a fényképek szabad mozgatását, forgatását teszi lehetővé.

Az interfész eltér a Google+ jelenlegi képmegosztóétól, az új felhasználók pedig egy rajzfilmszerű bevezető képernyőn tanulhatják meg az app használatát.

Az én sztorim

A "Stories" funkció nem újdonság a Google+ ismerőinek: ez az automatikus albumkészítő rutin azonos tematikájú videókat és képeket ollóz össze manuális beavatkozás nélkül, hogy ezzel is időt spóroljon a mindennapokat megörökíteni vágyó felhasználóknak. Komoly változás a Photosban viszont, hogy mi magunk és készíthetünk ilyen "történeteket", személyesebbé téve az élményt.

A Google Photos az Instagram nagy ellenfele lehet, mely alkalmazás most épp kéretlen e-mailekkel próbálja visszahódítani a felhasználóit.