Így száll a széllel a drónrovar

mini drón cicada robot kabóca
A man holds a Cicada, a miniature drone invented by US military scientists, outside the Pentagon in Washington, DC on May 14, 2015. The "Cicada", short for Covert Autonomous Disposable Aircraft, was designed to be smaller, cheaper and simpler than any other robotic aircraft -- but still able to carry out a mission in a remote battlefield. The prototype cost just a thousand dollars, and the cost could come down to as little as USD 250 a piece, said Aaron Kahn, a flight controls engineer at the naval lab. AFP PHOTO/ Laurent Barthelemy
Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg kabócadrónja léggömbbel röppen a magasba.
Vágólapra másolva!

Léggömbről vagy nagyobb drónokról eresztené szélnek az amerikai hadsereg a kabócákról mintázott minidrónokat, hogy azok rajban repülve gyűjtsenek értékes adatokat. A 2011-ben zajlott tesztrepüléskor egyszerre mindkét módszert használták a mérnökök.

Léggömbbel emeltek a magasba egy nagyobb drónt, majd elengedték, hogy az a kisebb robotrepülő leszállási zónájának közelében eleressze a rotor- és motornélküli apró Cicadát. A nyolc tesztrepülés kiváló eredményeket hozott, a drónrovarok a beépített GPS használatával sikeresen elsiklottak a céljukhoz.