Cuki avatarokkal hódít a kolozsvári csevegőapp

mimechat kolozsvár chatapp
Vágólapra másolva!
A MimeChatben ölelkező rajzfilmfigurák fejezik ki a felhasználó érzéseit, hangulatát.
Vágólapra másolva!

Animált avatarokkal bővíti a megszokott csevegőappok funkcióit egy kolozsvári fejlesztésű csevegő alkalmazás. A MimeChat szerdán jelent meg a Google és az Apple appboltjában, az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak. Az applikáció lényege pedig, hogy rajzfilmfigurák személyesítik meg a felhasználókat, akik így léphetnek interkacióba egymással.

Nincs hozzájuk hasonló

"Nincs hasonló alkalmazás jelenleg a piacon. A Snapchat az (eltűnő) képekről szól, társai pedig a matricákról. Ehhez képest a MimeChat egy teljesen más felhasznalói élményt nyújt az animált avatárok által" - mondta el az Origo kérdésére Ferenczy Gyöngyi, a kolozsvári csapat képviseletében.

A mezei szmájlik helyett mókás jelenetek játszódnak le a beszélgető felek avatarjai között, legyen szó ölelkezésről, pacsiról, pusziról, vagy kézfogásról. Az avatarokat ráadásul teljesen személyre szabhatjuk, lehetünk egy koronás királyfi vagy kósza múmia is.

A Mimechat összesen hatvan interakciót tartalmaz, vannak ingyenes és fizetős tartalmak is. Igaz, a karakterre aggatható kiegészítőket később el is adhatjuk, mint egy használt ruhát, hogy aztán az így nyert virtuális valutából új gúnyát szerezzünk be az avatarnak.

A karakterek személyesítik meg a felhasználót Forrás: MimeChat

Az appot egy hatfős csapat készítette. A fejlesztők még arra is külön hangsúlyt fektettek, hogy az alkalmazás biztonságos legyen: ha töröljük a programot a telefonról, a beszélegtés is megsemmisülnek, csak a megvásárolt kiegészítők maradnak meg - hátha egyszer mégis visszatérünk.

Innen szép győzni

Amikor arról kérdezem Ferenczy Gyöngyit, hogy vajon mennyi esélye van egy kelet-közép európai startupnak betörni a nemzetközi piacra, úgy válaszol: "A romániai és kolozsvári IT-cégek is egyre versenyképesebbek. Ha nem látnánk esélyt a berobbanásra, nem csináltuk volna meg ezt az applikációt".

A MimeChat már a harmadik terméke a Halcyon Mobile-nak, az első a Dollarbird személyes pénzügyi app volt, amely a megadott bevételek és kiadások alapján valós időben mutatja az egyenleget. Nagy sikernek örvend, több ezer aktív felhasználója van, sőt az FWA (Favourite Website Awards) Mobile of the Day díjat is elnyerték vele.