Iszlám fanatikus támadhatta meg az Óbudai Egyetem honlapját

ISIS Iszlám Állam Islamic State (IS)
An image grab taken from a video released by the Islamic State (IS) and identified by private terrorism monitor SITE Intelligence Group on September 2, 2014 purportedly shows a masked militant holding a knife and gesturing as he speaks to the camera in a desert landscape before beheading 31-year-old US freelance writer Steven Sotloff. The United States has identified the masked Islamic State militant who murdered Sotloff and US journalist James Foley in separate videotaped beheadings, FBI chief James Comey said on September 25, 2014. "We believe we have identified the executioner," Comey told reporters at a briefing in Washington. "I won't tell you who it is." AFP PHOTO / SITE INTELLIGENCE GROUP / HO === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SITE INTELLIGENCE GROUP - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS FROM ALTERNATIVE SOURCES, AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S ===
Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam egyik követője támadhatta meg az Óbudai Egyetem honlapját. Az elmúlt időszakban nem ez az első támadás magyar honlapok ellen.
Vágólapra másolva!

Meghekkelték az Óbudai Egyetem honlapját. Az Origo olvasója, Vizdák Milán által beküldött fényképen látható, hogy a reggeli órákban az oldal honlapja helyett az Iszlám Állam (ISIS) egyik követőjének üzenete fogadta a látogatókat.

Ez a kép fogadta az Óbudai Egyetem hallgatóit ma reggel. Forrás: Milán Vizdák

Az Óbudai Egyetem, bár kerestük őket, hivatalosan nem nyilatkozott a támadásról. Az Origo azonban hozzájutott egy e-mailhez, amelyben az áll, hogy az egyetem az ügy politikai súlya miatt nem kommentálja az esetet.

Az oldal feltöréséért a Phenomene Dz nevű hacker vállalt felelősséget. Úgy tudjuk, az egyetem informatikusai azonosították a támadó IP-címét. A szálak látszólag Algériába vezettek, de valószínűleg a hackerek álcázott IP-címet használtak.

Sorra törik fel a magyar honlapokat

Az elmúlt időszakban több olyan hackertámadás is történt magyar oldalak ellen, amelyekért az Iszlám Államnak dolgozó hackerek lehettek a felelősek. Ugyanakkor azt, hogy a honlapokat valóban az Iszlám Állam emberei támadják, vagy csupán szórakozó hackerekről van szó, nem tudni.

A próbálkozásokat többen összefüggésbe hozták azzal, hogy hamarosan magyar katonák szolgálnak Irakban, hogy az Iszlám Állam ellen harcoljanak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint azonban az ország terrorfenyegetettségét ez nem növeli.