Összefogott a Facebook és a Nokia

facebook mark zuckerberg messenger
Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks at the F8 summit in San Francisco, California, on March 25, 2015. Zuckerberg introduced a new messenger platform at the event. AFP PHOTO/JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb közösségi oldala a Nokia térképrendszerét használná felületein, a tesztelés már zajlik.
Vágólapra másolva!

A Nokia HERE térképét használja a Facebook, legalábbis mobiltelefonon. A finn cég térképrendszere jelenleg csak a webes felület mobil verziójában használható, de a Facebook már teszteli az olyan alkalmazásokba való beültetését, mint a Messenger és az Instagram.

A bal alsó sarokban már ott van a HERE logó. Forrás: Origo

A Nokia és a Facebook együttműködése csendben kezdődött, egyik cég sem tett hivatalos bejelentést, de több mobilos felhasználónak tűnt fel a Facebookról indított navigációkon a bal alsó sarokban lévő „HERE” logó. Később a Facebook szóvívője kommentálta az észrevételeket: „Jelenleg teszteljük Facebookon a Nokia HERE térképét, hogy lehetőségünk legyen egységes navigációs élményt nyújtani.”

A Nokia már túladna rajta

A Facebook már korábban is érdeklődött a HERE iránt, miután múlt hónapban a Nokia bejelentette, hogy a szolgáltatás eladásán gondolkodik. A HERE jelenlegi becsült értéke 2 milliárd dollárd (540 milliárd forint), de könnyen lehet, hogy ennél jóval nagyobb összeget is elkérnek majd érte. Források szerint a Facebook mellett az érdeklődök között van többek közt az Apple, a Samsung, az Uber és a Yahoo is.

Szavazzon!

Ön milyen internetes térképrendszert használ?