Mobillal fizethetnek a vodafone-osok is

NFC telefon, mobilfizetés
Vágólapra másolva!
Elindult a Vodafone Wallet Magyarországon, amellyel mintegy 45 ezer helyen fizethet már mobillal - persze ha OTP-s és Vodafone-os.
Vágólapra másolva!

A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította gyors, kényelmes és biztonságos mobiltárca alkalmazását a Vodafone Wallet szolgáltatást, amellyel már az induláskor közel 45 ezer terminálnál lehet fizetni Magyarországon a mobiltelefon odaérintésével.

Mi kell hozzá?

  • egy NFC képes mobil
  • Vodafone-os SIM-kártya
  • telefonhoz tartozó Vodafone-os előfizetés
  • OTP Banktól igényelhető OTP MasterCard Mobil PayPass kártya

Már az induláskor az összes hazai bankkártya elfogadói terminál több mint 40 százalékánál kínál fizetési lehetőséget a Vodafone Wallet, a közeljövőben pedig olyan szolgáltatásokkal fog kiegészülni, mint hűség- és kuponkártyák kezelése, belépők, jegyek tárolása és érvényesítése.

A Vodafone Wallet alkalmazás letölthető a legalább Android 2.3-as verziót futtató NFC-képes okostelefonokra.

A pénztárcát is kiváltja a mobil

A mindig kéznél lévő mobiltelefonok fokozatosan felváltják a hagyományos pénztárcákat, éppúgy, ahogy a mobiltelefon a beépített fényképezőgépekkel majd a mobilinternet elterjedésével forradalmi változásokat hozott.

A Telekom Mobiltárca, a Vodafone Wallet és egy Telenor MyWallet egy olyan digitális pénztárca, amellyel – a megfelelő mobiltelefonnal és annak NFC-képes SIM kártyájával – a kívánt fizetési tranzakciót a mobil terminálhoz való érintésével lehet végrehajtani.

A magyar szolgáltatók esetében a mobiltelefonos SIM-kártyába épített alkalmazás végzi a felhasználó hitelesítését, mivel jelenleg ez a legbiztonságosabb megoldás. Ráadásul így egy másik mobilba is áthelyezhető, és a szükséges jelszavak megadása után a virtuális kártyák akár egy kölcsönkapott készüléken is aktiválhatók. Ha a telefont ellopják, az appban tárolt azonosítók használatát a bankkártyákhoz hasonló módon lehet letiltatni majd.