Lelövi médiaközpontját a Windows

microsoft windows 10 build
Bemutatták a Windows 10 új tesztverzióját a Builden
Vágólapra másolva!
Több mint tíz éven át képezte a program a Microsoft operációs rendszerének részét, de a Windows 10-ben nem láthatjuk.
Vágólapra másolva!

Nem lesz elérhető Windows 10-en a Windows Media Center, derült ki a Microsoft 2015-ös Build konferenciáján. A Microsoft évek óta egyre kisebb figyelmet szentel a szoftvernek, mely 2002 óta elérhető, célja pedig, hogy multimédiás központot csináljon a számítógépünkből.

Akik kipróbálták a Windows 10 korai változatainak valamelyikét, már szembesültek vele, hogy a Media Center nincs az elérhető programok között, ám sokan remélték, hogy letölthető kiegészítőként beszerezhetik a szoftvert, hiszen a Windows 8 esetében is ez történt. Bizakodásra adott okot az is, hogy a cég az utóbbi időben sorra mutatta be a Windows 10-ben visszatérő elemeket, mint a Start Menü, vagy a pasziánsz.

A Build konferencián azonban egy Microsoft munkatárs zárt ajtók közt megerősítette, hogy a Media Center nem kap újabb frissítést, jelenlegi változatuk pedig nem lesz kompatibilis a Windows 10 operációs rendszerrel.

Már évek óta nem frissítették

A cég egyelőre nem kommentálta a híreket, a döntés azonban nem meglepő, a Windows Media Center már bő hat éve nem kapott tisztességes frissítést, Windows 8-as változata már teljesen megegyezett az azt megelőzővel.