Mától megveheti a legdrágább androidos órát

lg watch urbane
Vágólapra másolva!
Mától elérhető az LG Watch Urbane okosóra a Google online kínálatában. Ára éppen annyi, mint a legolcsóbb Apple Watch. A cég délután legújabb zászlóshajóját, a G4 telefont is bemutatja.
Vágólapra másolva!

Mától elérhető a Google Store online áruházban az LG új luxusórája, a márciusban bemutatott Watch Urbane. Egyelőre mindössze 11 országból, köztük az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból és Spanyolországból lehet rendelni.

Az eszköz a hagyományos dizájn érdekében kerek érintőképernyőt használ, 512 megabájt memóriával és 4 gigabájtos tárhellyel rendelkezik. A vízálló órában egy 410 milliamperórás akkumulátor kapott helyet, ez éppen kétszer akkora, mint az Apple Watch-ban. Bár elvileg uniszex kivitelű, elég behemót a mérete, nehéz elhinni, hogy egy nő ezt a készüléket válassza magának.

Kerek érintőképernyőt kapott az LG órája. Forrás: Origo

Wifin is kommunikál a mobillal

A Watch Urbane-ból egy 4G-s változatot is piacra dobott az LG, melyről telefonálni, SMS-ezni és emailezni is lehet közvetlenül. Beszédfelismeréssel működő diktálást, és rövid hangüzenetek továbbítását is lehetővé teszi majd, egy walkie-talkie-hoz hasonlóan.

Az LTE óra hátránya, hogy nem Android Weart, hanem a gyártó okostévéin is futó WebOS-en alapuló LG Wearable szoftvert futtatja, így az androidos alkalmazások támogatásáról le kell mondania a leendő vevőnek.

Még tavaly kipróbáltuk a Samsung 3G-s óráját, de túl sokra nem mentünk vele. Hiába lehetett saját SIM-kártyát rakni bele, telefon nélkül alig néhány dologra lehetett használni. Épp ezért az LG 4G-s óráját is némi fenntartással várjuk.

A Bluetoothosból akarnak sokat eladni

Ugyanakkor azt már most tudni, hogy a 4G-s modell csak korlátozott számban készül, a Watch Urbane-ból a hagyományos, bluetoothos kiadásból akar sokat eladni az LG. Ez a típus Android Weart futtat, nincs benne GPS és NFC sem, viszont kissé vékonyabb a kivitele. Az órák egyébként wifin is képesek kommunikálni a telefonnal, nem feltétlen kell közel lenniük, hogy fogadni lehessen a hívást a csuklóra szerelt kütyün.

Az LG Watch Urbane a Google Store legdrágább androidos órája lett: 349 dollárért (96,5 ezer forintért) juthatunk hozzá - ez éppen annyi, mint az Apple Watch órából a legolcsóbb kivitel. Összehasonlításképp az LG G Watch R ára jelenleg 249 dollár, míg a Moto 360 órát 179 dollárért vehetjük meg.

Ma mutatja be az LG az új csúcsmobilt Forrás: LG

Jön az LG G4 telefon

Ma délután mutatja be a dél-koreai cég új zászlóshajóját, az LG G4 okostelefont is, amelyről szinte minden információ kiszivárgott már - kérdés, hogy a délután 5 órakor kezdődő rendezvényen ezt megerősítik-e.

Az új csúcsmobil ívelt vázat kap mint a Flex görbemobilok, és a belső felépítése is igen ígéretesnek hangzik. Az Origo korábbi szavazásán a legtöbben az LG csúcsmobiljára tették le voksukat:

Szavazzon!

Ön melyik csúcsmobilt választaná?