Még áram sem kell a hordozható mosógéphez

drumi mosógép
Vágólapra másolva!
Bárhol kimoshatjuk vele a ruháinkat, egyszerű kezelni, cserébe viszont alaposan kifáraszthat minket.
Vágólapra másolva!

Hordozható mosógépet fejlesztett ki a Yirego nevű kanadai cég, tette közzé a Designtaxi. A Druminak elnevezett eszköz végre lehetővé teszi, hogy táborozás közben is kimossunk bármilyen ruhát, ráadásul semmilyen elektromosságot nem igényel, még napenergiát sem használ.

Alig fél méter magas a Drumi. Forrás: Yirego

A hordozható mosógépet egyetlen gombbal kell elindítani, utána pedig lábmunkával kell hajtani azt. A mindössze 55 cm magas szerkezetbe azonban méretéből adódóan csak kevés, maximum 6-7 ruhadarab egyidejű mosására képes, így akik túl sok ruhát szeretnének mosni vele, komolyabb izomlázra számíthatnak. A mosás végeztével a Drumi szintén egyetlen gombnyomás hatására ki is engedi a koszos vizet.

A Yirego mosógépe jelenleg még előrendelői státuszban található meg a hivatalos oldalon, egyelőre meglehetősen baráti, 130 kanadai dolláros áron, ami kb 30 ezer forintnak felel meg. Ez az ajánlat június 29-ig él, ezután pedig megkezdik a projekt közösségi-finanszírozó kampányát is. Várni viszont még sokat kell rá: az első darabok csak 2016 júliusán kerülnek kiszállításra.