A Microsoft máris támogatja az Apple óráját

apple watch smartwatch
Az Apple munkatársa mutatta be, hogy működik az okosóra
Vágólapra másolva!
Elsők közt lép be az Apple Watch támogatói közé a Microsoft, a OneDrive felhőszolgáltatás és a Powerpoint most már az almás okosórára is elérhető.
Vágólapra másolva!

Még meg sem jelent az Apple okosórája, máris megkapta az Apple Watch támogatást a OneDrive és a Powerpoint is. A Microsoft szolgáltatásainak iOS applikációi nemrég kapták meg legújabb frissítésüket, melyben már az Apple Watch-al is össze tudjuk hangolni a rendszereket.

Az iOS-es Powerpoint a legújabb frissítés óta lehetőséget biztosít, hogy iPhone-on vagy iPad-en bemutatott prezentációinkat az órával vezéreljük. Ez egy kényelmes megoldás, de PC-n és Mac-en (ahol a legtöbbet érhetne az újítás) egyelőre nem elérhető, ugyanakkor a Microsoft korábban Windows Phone mellett Androidos eszközökre is megjelentetette a távvezérlést elősegítő Office Remote-ot, így elképzelhető, hogy a jövőben az Apple Watch-ra is elérhető lesz.

Egy ekkora kijelzőn nem túl nagy élmény fotókat nézegetni. Forrás: AFP/Josh Edelson

Az okosórás OneDrive sincs túl sok funkcióval felszerelve, egyelőre csak képeket tudunk nézegetni, keresni és törölni vele, valamint albumokat böngészhetünk rajta.

Bár a képnézegetés egy alig másfél colos kijelzőn nem feltétlenül a legnagyobb vizuális élmény, az már önmagában nagy dolog, hogy a Microsoft már megjelenése előtt támogatja az Apple okosóráját, igaz, tavaly a Google Android Wear óráival is nagyon hamar lettek kompatibilisek rendszereik.