Hihetetlenül menő lett a Facebook Messenger

facebook messenger ipad cool lány
Az Anthology nagyon megerősítheti a Facebook helyzetét
Vágólapra másolva!
A chatelés még sosem volt annyira kúl, mint amennyire a Facebookon lett az őrült appoknak köszönhetően. Teszteltük őket, hogy megtudjuk, melyik az öt legjobb.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg a Facebook éves fejlesztői konferenciáján mutatta be a Messenger csevegőapp újításait. A különálló programként elérhető szolgáltatás fokozatosan frissül mindenkinek az eszközén, így alkalmassá válik a beépített, de külső fejlesztésű alkalmazások kezelésére is. Végigteszteltük őket, és kiderült, ezek a kiegészítők nagyon is feldobják a mindennapi messengerezést. Persze nem mindegyik elég frappáns, bemutatjuk hát az öt legjobbat.

1# Clipdis, a magyar csoda

A magyar fejlesztésű ClipDist nem véletlenül használta Mark Zuckerberg is a bemutatón. Egyelőre csak angol nyelvű szavakkal használható az alkalmazás: a begépelt szavakat filmek és videók szereplői mondják ki benne egyenként.

Az eredmény egy rövid, néhány másodperces klip lesz, amelyben jórészt színészek mondják ki a szavakat ismert vagy kevésbé ismert amerikai filmek jeleneteiből. Az app jól működik, a szövegek nagyon hatásosak. De van még hova fejlődnie: jól jönne, ha magyar nyelvű szöveggel is boldogulna, és sok a foghíjas szó, ezeket beszédszintetizátorral és egyszerű állóképekkel helyettesíti az app.

Szerkesztési lehetőség nincs, a kimondatni kívánt szavakat újra lehet generáltatni a ClipDisszel. Ilyenkor a rendszer új színészekkel mondatja el a szavakat – feltéve, hogy van belőlük az adatbázisban. Saját szavakat egyébként ezen a felületen lehet felvinni a rendszerbe.

Az alkalmazást itt töltheti le iOS-re és Androidra.

2# FlipLip, az átváltozóművész

A FlipLip Voice Changer az egyik legszórakoztatóbb kiegészítő csevegéshez: a videoüzeneteket torzíthatjuk el mindenféle szűrőkkel. A beszéd olyan lesz, mintha héliumos lufit szívtunk volna, mintha Wall-e a robot beszélne, vagy mintha Isten dörgő hangja szólna le hozzánk.

Magát a képet is alakíthatjuk: olyan lesz az ember, mintha torz tükörbe nézne. A színes matricákkal pedig a felhasználó egy kalóz és egy plüssmackó külsejét is felöltheti magára.

Alakíthatjuk a hangot és a képet is, majd mehet a küldés Forrás: Origo

Elég megnyomni a felvétel gombot, és az előlapi kamera megkezdi a felvétel rögzítését. Utólag is hozzárendelhetünk egy szűrőt, de a képet érdemes előre kiválasztani, hogy megfelelő távolságból és szögből vegyük fel az arcot, ami éppen ráillik a kalóz testére.

A Fliplip 12 képi és 8 hangfiltert tartalmaz, de a jövőben várható a bővítés. Egyelőre mindegyik ingyenes, nincs fizetős tartalom az appon belül.

Az alkalmazást itt töltheti le iOS-re, és Androidra.

#3 A Selfied emojit csinál a júzerből

A Selfied a felhasználóból készít emojit, így nem egy sárga animált fejecskével vagy matricával fejezhetjük ki a hangulatunkat, hanem az előre rögzített arckifejezéssel. Összesen 12 érzelemhez, köztük a boldogsághoz és a fáradtsághoz is készíthetünk előre egy képet: elég lebiggyeszteni az ajkat, és lőhetjük a szelfit a "szomorú" emotikonhoz.

A fotókat később bármikor cserélhetjük újabbra, így van rá lehetőség, hogy az ember tökélyre fejlessze, hogyan csináljon mémet saját magából. Sajnos egyelőre szűrők és matricák nincsenek az apphoz.

A saját arcunk lehet az új emoji Forrás: Origo

Kérdés az is, hogy mennyire lesz hasznos kiegészítője ez a Messengernek, amikor egy másodperc alatt akár egy rögtönzött szelfit is küldhetünk az alkalmazáson belül, a spontán képnél pedig semmi sem fejezi ki jobban az épp aktuális hangulatunkat.

Az alkalmazást itt töltheti le iOS-re, és Androidra.

#4 Cleo, a végtelen mozgókép

Ahogy az várható volt, a Messenger kiegészítők megjelenésével a gif-gyártó applikációk is felkapottak lesznek. Rengeteg ilyen app található, amelyet a csevegőhöz használhatunk. Ilyen a Cleo is, amellyel gifes és hangos videofelvételt is lehet rögzíteni. A Flipliphez hasonlóan csak nyomva kell tartani a gombot, és az előlapi kamera veszi is a látottakat – nem csoda, ugyanaz a fejlesztőcsapat készítette mindkét appot. A végtelen mozgóképként érkező gifet és a videókat is szűrőkkel dobhatjuk fel.

Videót és gifet is készíthetünk mindenféle szűrőkkel Forrás: Origo

Az app hátránya, hogy egyelőre a gif lejátszásának sebességét nem tudjuk szabályozni, pedig sok más alkalmazásban ez már elérhető. Viszont nincs időbeli korlátozás, sem pedig fizetős tartalmak.

Az alkalmazást itt töltheti le iOS-re, és Androidra.

#5 A Gifjam átvarázsolja a szöveget

A Gifjam, ahogy a nevéből is adódik, szintén a kifejező, de hang nélküli mozgó képekkel operál. A saját gif és videó felvétele mellett egy hatalmas adatbázist is adtak az alkalmazáshoz, ahonnan egyebek közt filmes és sorozatszereplők jeleneteiből, híres mémek közül válogathatunk magunknak megfelelőt. Ha Spongya Bob tudná leginkább megmutatni, mit is érzünk, elég csak rábökni.

Magára a mozgóképre szöveget is felvihetünk különböző betűtípussal, így ha ráírjuk az örömében ugráló gyerekre, hogy "Megkaptam a melót!!", mindenki tudni fogja, hogy jól sikerült az interjú, miénk az állás, amire vágytunk.

A gifek nagyon kifejezőek tudnak lenni Forrás: Origo

A gifeket és videókat ráadásul kifejezésekhez is rendelhetjük, így ha a Messengerben bepötyögjük, hogy "aww", és a küldésre bökünk, a szöveg helyett rögtön a hozzárendelt gif vagy videó jelenik meg, ez lesz az üzenet tartalma.

Az app egyetlen hátránya, hogy még csak iPhone-ra és iPadre érhető el, de vélhetően a közeljövőben pótolják a hiányosságot a fejlesztők, hiszen ez volt a Facebook egyik követelése, hogy bekerüljenek a kiválasztott és támogatott appok közé.

Az alkalmazást itt töltheti le iOS-re.