Itt az új mobilja, amit végre nem kell félteni

Xperia M4 Aqua
Vágólapra másolva!
A Sony M4 Aqua vízálló, remek fotókat készít, és nem is lesz méregdrága.
Vágólapra másolva!

Csúcsmobiljának utódja helyett egy kedvező árú készüléket mutatott be a Sony a Mobil Világkongresszuson. Az Xperia M4 Aqua készülék tapintásra a drága Z4-es műanyag klónjának tűnik, de nem gagyi a kivitele, mert edzett üveg védi a két oldalát.

Mivel kevés benne a fém, az M4 Aqua nagyon könnyű (136 gramm), így könnyű kézben tartani. Ez a készülék is kompakt kivitelű, 5 colos a képernyője, ami ugyan csak HD-felbontású, de a 299 eurós, tehát kilencvenezer forint körüli árért ez még így is ésszerű kompromisszumnak tűnik. Ez a felbontás már kellően nagy ahhoz, hogy ne legyen túl szemcsés a kép, a színek és a kontraszt pedig remek.

Százezer forint alatt várható a strapabíró Sony mobil Forrás: Sony

Ezzel a mobillal fürödhet is

Ennek a telefonnak nem árt meg az sem, ha beleejti a vécébe vagy a kádba, mivel vízálló kivitelű: a Sony standján a telefont egy vízzel teli tartályban állították ki, a kijelzőjén pedig halak úszkáltak.

Az M4 Aqua az Android 5.0 rendszerrel debütál, ami a standnál végzett próbánk során nagyon fürgén futott a nyolcmagos Snapdragon processzoron. A Sony telefont használók valószínűleg már megszokták, nekem nem volt praktikus, hogy mindegyik gomb a telefon jobb oldalán van, könnyű véletlenül megnyomni a kis kerek bekapcsológombot.

Másfél méter mély vízben fél órán át is bírja a Sony Xperia M4 Aqua Forrás: Sony

Nem kell állandóan tölteni

Az M4 Aquából nem maradt ki a 4G támogatása sem, a Sony pedig azt állítja, hogy a teljesen átlagosnak tűnő, 2400 milliamperórás akkumulátorával is képes kétnapos üzemidőt biztosítani. Ezt korábban 3000-3200 milliamperórás teleppel szerelt telefonoknál tapasztaltuk, de a Sony szerint az aktív energiatakarékossági megoldások révén az új mobilt sem kell majd állandóan tölteni.

Sony Xperia M4 Aqua Forrás: Origo