Többé nem frusztrálja a felhasználókat a Google+

google+ közösség gondolkodás nemek
A Google+ a keresőóriás minden előnyével megkínálja az üzleti felhasználót, csak ügyesen kell élnie a lehetőséggel
Vágólapra másolva!
Örülhetnek a felhasználók, hamarosan leválasztják a fotótárhelyet a közösségi oldalról.
Vágólapra másolva!

Komoly felháborodást váltott ki a felhasználókból, amikor a Google egybeolvasztotta a Picasa nevű fotótárhely-szolgáltatását beolvasztotta a Google+ közösségi oldalba. A Facebook riválisául szánt szolgáltatás sosem vált igazán népszerűvé, ha viszont valaki a keresőcégnél tárolja fotóit, rá volt kényszerítve a használatára. A Google+-on ugyan sokan regisztráltak - mert rá voltak kényszerítve -, de az élmények megosztására inkább a Facebookot használják az emberek.

Jön a Google Photos

Néhány évvel az egyesítés után most a különválasztás mellett döntött a cég, nemsokára külön lehet majd elérni a közösségi hírfolyamot és a felhasználók fotóit - írja a Verge.

Azt még nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a Hangouts csevegőszolgáltatásnak, ami jelenleg ugyancsak a Google+ része. A múlt hét óta a Google Talk szoftver támogatása is megszűnt, a Hangoutsot csak alternatív csevegőprogramból, vagy egy Google Chrome-bővítményből lehet elérni.

Külön-külön praktikusabb lesz

A Forbesnak adott interjújában Sundar Pichai, a Google termékmenedzsmentért felelős alelnöke a múlt héten már utalt arra, hogy a vállalat a Google+ szolgáltatásainak különválasztását tervezi, mert azokat külön-külön valószínűleg praktikusabban lehet használni.

Ez egyébként nem egyedi trend, a Facebook is különválasztotta üzenetküldő szolgáltatását a hírfolyamától, és az Instagram képmegosztó szolgáltatást sem integrálta közösségi oldalába.