Kötélről lógva készült a Street View az esőerdőben

StreetViewAmazonas
Vágólapra másolva!
Az Amazonas menti esőerdők lombkoronái között is készültek panorámák.
Vágólapra másolva!

Mostantól a brazil esőerdőket is be lehet járni a Google Street View panorámaképein keresztül. A Google a FAS (a Fenntartható Amazonas Alapítvány) nevű természetvédelmi csoporttal közösen építette ki azt a kötélpályarendszert, amely lehetővé tette a panorámaképek elkészítését.

Az Amazonas menti esőerdő növény- és állatfajok millióinak ad otthont. A fák lombkoronái között felfedezésre váró, ismeretlen fajok bújnak meg, az őserdőben felhúzott drótkötélpályák évszázadok óta álló fák között feszülnek.

A Google Trekker kamerája az esőerdő lombjai közt Forrás: Google Street View

Ezen a linken érheti el az esőerdei Street View-t

A kötélpálya alkalmazása a természetvédelmi csoport munkatársainak az ötlete volt, a Google a Street View panorámák rögzítéséhez használt kamera hátizsákba szerelhető méretű, Trekker változatát kölcsönözte a projekthez.

A lombok között készült panoráma Forrás: Google

A felszerelést egy csónakban szállították el a helyszínre, a kiépítés pedig roppant körülményes volt, a Trekkerrel több kilométert kellett gyalogolni az esőerdőben. A kamerát végigvitték a környező folyókon is, hogy a partvidéki és erdőszéli közösségeket is megörökítsék. Az esőerdei drótkötélpályán összesen 20 kilométernyi utat örökítettek meg panorámákon, a program keretében azonban ötszáz kilométernyi utat tett meg hajón a Google-kamera - olvasható a keresőcég blogján.